Pindang Ikan - pittige witvis
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pindang Ikan - pittige witvis

Pindang Ikan - pittige witvis is een traditioneel Indonesisch gerecht met lombok pepers,citroengras en meer. Erg plezierig gerecht, serveren met witte rijst

20 minuten
4 personen
Pindang Ikan - pittige witvis ingrediënten
Recept pindang ikan - pittige witvis

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Dit Indonesische recept werd ons toegezonden door Lou, het is al generaties in hun familie en we zijn blij het met jullie te mogen delen!

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de knoflook zo fijn als je kunt en de ui in halve ringen. Snijd de pepers in stukjes, je kunt de zaadlijsten verwijderen voor een mildere versie van dit gerecht. 

De citroengras en laos worden enkel gebruikt voor de smaak, dus die kun je het beste niet kleiner snijden om het makkelijker te maken ze later te verwijderen. 

Pindang Ikan - pittige witvis
Pindang Ikan - pittige witvis

Pindang Ikan afmaken – 15 minuten

Verhit zonnebloemolie of een andere neutrale olie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de citroengras, trassie, laos en asam tamarinde toe. Fruit nog enkele minuten mee en voeg dan ook de pepers, sambal en verkruimeld bouillonblokje toe. 

Ongeveer 2 minuten later, voeg je ook de kurkuma toe en fruit nog een beetje langer. Draai het vuur laag en voeg de bevroren koolvis blokken toe. Bedek de vis met het mengsel van uien en kruiden (dit heet een boemboe) en schenk er een klein laagje water bij. 

Kook de vis gaar in het vocht en draai halverwege om. De vis zal uit elkaar vallen, maar dat is precies wat we willen. Verwijder de citroengras en laos en serveer met witte rijst en groente naar keuze. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Pindang Ikan - pittige witvis"
Manolito van Galen zegt op 19-04-2018
Ik wil me graag inschrijven voor de nieuwsbrief.
Ohmydish zegt op 20-04-2018
Beste Manolito, ik heb je ingeschreven voor de nieuwsbrief. Deze zul je aankomende maandag even niet ontvangen door een sterfgeval in de familie, maar erna zal deze weer in je mailbox verschijnen! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.