Pepernoten cheesecake
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pepernoten cheesecake

Deze pepernoten cheesecake is een extra lekkere variant van een new york cheesecake, gebakken tot perfectie. Heerlijk met extra kruidnootjes.

45 minuten
12 personen
Pepernoten cheesecake ingrediënten
Recept pepernoten cheesecake

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-11-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Verkruimel de bastognekoekjes in een blender of met behulp van een hersluitbaar zakje en een deegroller.

Smelt de boter in een klein sauspannetje en voeg de bastognekruimels toe. Meng goed samen en verdeel het bastogne-mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en wees er zeker van dat er geen zichtbare gaten zijn.

Voeg roomkaas, 4 eieren en poedersuiker toe aan de kom van de keukenmachine. Meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg Cointreau en speculaaskruiden toe. Meng nogmaals goed door elkaar. Giet het mengsel in de springvorm.

Pepernoten cheesecake
Pepernoten cheesecake

Pepernoten cheesecake afmaken – 35 minuten

Bak de cheesecake in 30 - 35 minuten gaar op 150 graden Celsius. Maak ondertussen de ovendeur niet open, anders kan de cheesecake inzakken.

Zet de ovendeur op een kier en haal de cheesecake na het bakken pas uit de oven als deze al een beetje is afgekoeld. Laat deze vervolgens volledig afkoelen tot kamertemperatuur en plaats dan in de koelkast.

Serveer met extra kruidnoten. Geniet ervan!

Tips!

Welke roomkaas voor cheesecake?

Je kunt in principe elke soort naturel roomkaas gebruiken die je wilt. Dit kan van het merk Monchou of Philadelphia zijn, maar goedkopere merken of merkloze roomkaas kan ook.

Kan ik de bastogne koekjes vervangen?

Je kunt de bodem bijvoorbeeld ook maken van verkruimelde kruidnoten.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Pepernoten cheesecake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.