Pavlova nestjes met chocolade
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pavlova nestjes met chocolade

Deze pavlova nestjes met chocolade zien er super leuk uit en zijn het perfecte gebakje tijdens Pasen. Makkelijk om te maken en extra lekker met verschillende soorten paaseitjes.

1 uur 10 minuten
6 personen
Pavlova nestjes met chocolade ingrediënten
Recept pavlova nestjes met chocolade

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
50 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 50 minuten

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer, dit kun je het beste doen met keukenpapier en een paar druppels citroensap.

Klop de eiwitten in de kom tot deze stijve pieken heeft, voeg dan geleidelijk 100 gram suiker toe. Mix tot de suiker is opgelost, dit kun je controleren door een beetje eiwit tussen je vingers te wrijven.

Voeg een snut zout, 1 theelepel maizena en 1 theelepel azijn toe. 

Pavlova nestjes met chocolade voorbereiding
Pavlova nestjes met chocolade voorbereiding

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Plaats de eiwitten in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Spuit kleine rondjes en maak de randen extra dik door een rand te maken.

Bestrooi met gele sprinkels en bak de mini pavlova's ongeveer een half uur lang in de oven. Een pavlova heeft een krokante buitenkant en een zachte binnenkant.

De pavlova nestjes met chocolade afmaken – 20 minuten

Maak ondertussen de chocoladevulling, ofwel ganache, door 100 gram roomboter samen met 100 ml slagroom te verwarmen in een kleine sauspan.

Hak de chocolade fijn en roer deze door het warme mengsel, roer glad met een garde. Je kunt een snuf zout toevoegen aan de ganache, dit combineert goed met de pavlova en paaseitjes.

Laat de pavlova's en ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

Pavlova nestjes met chocolade
Pavlova nestjes met chocolade

Vul de pavlova nestjes met chocolade ganache en verdeel hier verschillende paaseitjes in. Laat alles dan verder afkoelen zodat de chocolade ganache zal uitharden.

Tips!

Hoe lang kan ik pavlova bewaren?

Je kunt pavlova tot wel 3 dagen buiten de koelkast bewaren, zolang de keuken niet te warm is.

Het is ook afhankelijk van de topping, wanneer dit bijvoorbeeld gesneden fruit is zal de pavlova het beste in de koelkast worden bewaard. Houd er rekening mee dat de pavlova dan wel zacht zal worden door de koelkast.

Wat is het verschil tussen pavlova en meringue?

Meringue is van buiten en van binnen droog en krokant. Een pavlova is enkel van buiten krokant, van binnen is deze zacht. Hierdoor is een pavlova kwetsbaar en breekt snel, een meringue is heel stevig doordat de binnenkant ook hard is.

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Pavlova nestjes met chocolade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.