Pastinaak stamppot
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pastinaak stamppot vegetarisch

Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks is deze pastinaak stamppot. Vegetarisch, vol van smaak én met als extra champignons en romaine sla, jammie!

35 minuten
4 personen
Pastinaak stamppot ingrediënten
Recept pastinaak stamppot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de aardappels en pastinaak en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan en vul met water en zout. Breng aan de kook en pel ondertussen de knoflook en sjalot.

Snijd de knoflooktenen fijn en de sjalot in ringen en zet opzij. Zet het vuur van de aardappels en pastinaak laag zodra het water kookt. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd in plakjes.

Was de romaine sla en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen. Snijd de sla dan in fijne reepjes en zet opzij. 

Pastinaak stamppot
Pastinaak stamppot

De pastinaak stamppot afmaken – 20 minuten

Verhit een beetje boter in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot, voeg na een minuut de champignon plakjes toe en bak dit enkele minuten. Voeg de knoflook toe en blus af met rode wijn.

Laat de rode wijn inkoken tot ongeveer de helft. Giet de aardappels en pastinaak af en gebruik een stamper om deze grof te pureren.

Roer de fijngesneden romaine sla erdoor en maak de stamppot smeuïg met boter en melk. Breng de stamppot en champignonsaus op smaak met peper en zout.

Serveer eventueel met een extra stukje vlees voor een niet-vegetarische versie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
320.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
48.79 g
2.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.32 g
2.26 g
Eiwitten
7.91 g
Vezels
12.82 g
Natrium
370.51 mg
Mineralen
Ijzer
3.33 mg
Calcium
125.19 mg
Magnesium
48.61 mg
Kalium
48.61 mg
Fosfor
289.99 mg
Koper
0.65 mg
Zink
0.96 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.22 µg
Vitamines
Vitamine C
53.83 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
222.05 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.58 mg
Vitamine B6
0.58 mg
Vitamine B12
0.03 µg
Foliumzuur
90.87 µg
Vitamine E
0.18 mg
Vitamine K
26.96 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pastinaak stamppot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.