Pasta met gerookte zalm en groene asperges
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met gerookte zalm en groene asperges

Een pasta met gerookte zalm en groene asperges die heerlijk fris en een tikkeltje romig is door de citroensaus. De perfecte lente pasta!

30 minuten
4 personen
Pasta met gerookte zalm en groene asperges ingrediënten
Recept pasta met gerookte zalm en groene asperges

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges, je kunt deze eventueel ook afbreken dan zal de asperge breken op het punt waar deze houterig begint te worden. Besprenkel de asperges met olijfolie.

Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een slacentrifuge. Rasp de schil en pers het sap uit 2 citroenen.

Pasta met gerookte zalm en groene asperges
Pasta met gerookte zalm en groene asperges

De pasta met gerookte zalm en groene asperges afmaken – 15 minuten

Verhit een diepe bakpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten mooi goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan en verhit olijfolie in dezelfde pan.

Bak de spinazie in delen in de bakpan en voeg hier na 2 minuten het citroensap en rasp aan toe. Laat het op middelhoog vuur zachtjes enkele minuten inkoken.

Verhit ondertussen ook een grillpan op hoog vuur. Grill de groene asperges in de grillpan en draai regelmatig tot ze beetgaar zijn. Breng de gegrilde asperges op smaak met peper en zout.

Voeg 100 ml room toe aan de spinazie samen met de pasta. Verwarm het geheel tot de saus mooi is ingedikt.

Snijd de gegrilde asperges in stukken, roer deze door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Serveer met plakjes gerookte zalm en maak af met pijnboompitten, eet smakelijk!

Tips!

Welke zalm voor pasta met zalm?

Je kunt verschillende soorten gerookte zalm gebruiken voor deze pasta met zalm, zoals gerookte zalm met of zonder kruiden of gebruik bijvoorbeeld gerookte zalmsnippers.

Moet ik de groene asperges grillen?

Je hoeft de groene asperges niet perse te grillen, zo worden ze het lekkerste maar je kunt deze ook beetgaar bakken in een bakpan of kook ze in gezouten water.

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
489.02 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
58.06 g
7.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.45 g
6.56 g
Eiwitten
24.73 g
Vezels
7.69 g
Natrium
830.33 mg
Mineralen
Ijzer
5.9 mg
Calcium
173.75 mg
Magnesium
121.08 mg
Kalium
121.08 mg
Fosfor
376.01 mg
Koper
0.47 mg
Zink
2.47 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.77 µg
Vitamines
Vitamine C
92.59 mg
Vitamine D
5.85 mg
Vitamine A
138.29 mg
Vitamine B1
0.45 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
1.18 µg
Foliumzuur
64.6 µg
Vitamine E
1.58 mg
Vitamine K
422.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met gerookte zalm en groene asperges"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.