Pasta met artisjok en citroen-botersaus
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met artisjok en citroen-botersaus vegetarisch

Een heerlijke pasta met artisjok en citroen-botersaus, lekker zomers gerecht dat klaar is in 25 minuten. Recept voor 4 personen.

25 minuten
4 personen
Pasta met artisjok en citroen-botersaus ingrediënten
Recept pasta met artisjok en citroen-botersaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 29-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook de spaghetti in het kokende water al dente. Bereid in de tussentijd de ingrediënten voor de saus.

Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Snijd een klein handje verse basilicumblaadjes fijn. Giet de artisjokharten af en snijd deze door de helft.

Pasta met artisjok en citroen-botersaus
Pasta met artisjok en citroen-botersaus

De pasta met artisjok en citroen-botersaus afmaken – 15 minuten

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een middelgrote sauspan op middel-hoog vuur en voeg de artisjokharten toe. Plaats de deksel op de pan en bak de artisjokharten enkele minuten.

Haal de artisjokharten uit de pan en doe deze in een kom. Verhit 85 gram boter in dezelfde middelgrote sauspan op middel-hoog vuur. Voeg de gesneden sjalot toe samen met 4 theelepels kappertjes en zout naar smaak.

Voeg naar smaak meer kappertjes toe, dit zal het gerecht zouter maken. Bak tot de sjalotjes glazig geworden zijn. Voeg dan 5 eetlepels citroensap en de gesneden basilicumblaadjes toe.

Kook een aantal minuten, voeg dan de artisjokharten toe om deze opnieuw te verwarmen.

Roer de de gekookte spaghetti erdoor en zorg dat alle spaghetti bedekt is met de citroen-botersaus.

Proef en voeg optioneel naar smaak meer citroensap, boter of kappertjes toe. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Pasta met artisjok en citroen-botersaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.