Paksoi uit de wok
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Paksoi uit de wok veganistisch

Dit heerlijk simpel gerecht voor paksoi uit de wok heb je in minder dan 15 minuten op tafel staan. Knapperig paksoi in een heerlijke snelle en makkelijke saus.

15 minuten
2 personen
Paksoi uit de wok ingrediënten
Recept paksoi uit de wok

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Was de paksoi grondig onder koud stromend water. Zorg ervoor dat al het zand en viezigheid eraf gespoeld is. Plet de teentjes knoflook met behulp van het koksmes, pel deze en snijd in fijne stukjes.

Snijd nu de paksoi doormidden, of in kwarten. Laat het harde steeltje zitten, dit zal de bladeren aan elkaar houden tijdens het wokken.

Paksoi uit de wok
Paksoi uit de wok

De paksoi uit de wok afmaken – 10 minuten

Verhit een wok op het hoogst mogelijke vuur. Mocht je de wok nog niet ingebrand hebben, doe dit dan eerst met behulp van wat keukenpapier, een vleestang en een klein scheutje zonnebloemolie.

Verhit een scheutje zonnebloemolie en voeg de paksoi samen met de knoflook toe. Roerbak deze een minuut of 2 aan beide kanten of totdat de groene bladeren slap beginnen te worden.

Giet nu een half glas lauwwarm water toe in de wok samen met 2 eetlepels ketjap en 3 theelepels Thaise rode curry pasta. Roer tot een egale saus, draai de paksoi voorzichtig om. Probeer deze zo heel mogelijk te houden. Breng op smaak met zout.

Verhit de paksoi nog ongeveer een minuut of 3 - 4, of totdat het witte gedeelte van de paksoi beetgaar geworden is. Haal de paksoi uit de wok en snijd de hardere onderkant eraf. 

Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
145.55 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9 g
3.2 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.75 g
1.52 g
Eiwitten
4.61 g
Vezels
2.98 g
Natrium
2526.4 mg
Mineralen
Ijzer
2.54 mg
Calcium
141.05 mg
Magnesium
34.33 mg
Kalium
34.33 mg
Fosfor
90.25 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.57 mg
Jodium
0.15 µg
Selenium
0.09 µg
Vitamines
Vitamine C
42.7 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
9.11 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.01 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
118.45 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
20.27 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Paksoi uit de wok"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.