Oosters stoofvlees uit de slowcooker
😍 74Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Dit Oosters stoofvlees uit de slowcooker is heerlijk mals, kruidig en een tikkeltje zoet. Extra lekker met frisse atjar tjampoer, rijst en emping.

5 uur 20 minuten
4 personen
Oosters stoofvlees uit de slowcooker ingrediënten
Recept oosters stoofvlees uit de slowcooker

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
5 uur
Totale tijd
5 uur 20 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp of snijd deze fijn. Voor een mildere versie kun je de zaadlijsten van de rode peper verwijderen, snijd de rode peper dan ook fijn.

Verwijder eventueel teveel vet en spieren van het stoofvlees, maar verwijder niet teveel van in vet zit juist veel smaak. Snijd het vlees in niet al te grote stukken en bestrooi dit met peper en zout. 

Oosters stoofvlees uit de slowcooker
Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Oosters stoofvlees uit de slowcooker afmaken – 5 uur

Verhit neutrale olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak het vlees mooi goudbruin. Dit kun je het beste in delen doen. Zodra het vlees mooi goudbruin is voeg je het toe aan de slowcooker.

Bak de sjalotjes, knoflook, gember en rode peper enkele minuten in de braadpan. Blus dit af met azijn en een klein beetje water en voeg dan alles toe aan de slowcooker. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, nootmuskaat, ketjap en bruine suiker toe en roer door elkaar.

Stel de slowcooker in op de laagste setting en laat ongeveer 4 tot 5 uur zachtjes gaar worden. De exacte stooftijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt. Controleer regelmatig of je nog een beetje extra water moet toevoegen, het stoofvlees is klaar zodra dit mals is geworden.

Breng eventueel op smaak met meer kruiden en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Serveer bijvoorbeeld met rijst, groene bonen, atjar tjampoer en emping of kroepoek. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

74 waarderingen
😍
74
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
640.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.87 g
24.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.41 g
12.41 g
Eiwitten
54.78 g
Vezels
1.41 g
Natrium
1780.31 mg
Mineralen
Ijzer
7.95 mg
Calcium
81.84 mg
Magnesium
56.41 mg
Kalium
56.41 mg
Fosfor
425.31 mg
Koper
0.27 mg
Zink
10.99 mg
Jodium
0.62 µg
Selenium
35.23 µg
Vitamines
Vitamine C
10.42 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.44 mg
Vitamine B6
0.85 mg
Vitamine B12
4.6 µg
Foliumzuur
10.21 µg
Vitamine E
0.54 mg
Vitamine K
6.66 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Oosters stoofvlees uit de slowcooker"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.