Oeufs en meurette - gepocheerde eieren in rode wijnsaus
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Oeufs en meurette - gepocheerde eieren in rode wijnsaus

Een klassieker uit de Franse keuken, oeufs en meurette. Oftewel gepocheerde eieren in rode wijnsaus. Een heerlijke kruidige saus met champignons en spek.

50 minuten
4 personen
Oeufs en meurette - gepocheerde eieren in rode wijnsaus ingrediënten
Recept oeufs en meurette - gepocheerde eieren in rode wijnsaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze vervolgens fijn. Snijd de plakken spek in dunne reepjes. 

Oeufs en meurette – gepocheerde eieren in rode wijnsaus
Oeufs en meurette – gepocheerde eieren in rode wijnsaus

Oeufs en meurette afmaken – 40 minuten

Verhit een klontje boter in een bakpan en bak hierin de fijn gesneden ui, knoflook, spek en champignons enkele minuten. Voeg een eetlepel bloem toe samen met de bouquet garni. 

Blus het geheel af met rode wijn en water en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het ongeveer een half uur zachtjes pruttelen. 

Vul ondertussen een middelgrote pan met water, een flinke scheut azijn en zout en breng aan de kook.

Tip: je kunt de gepocheerde eieren het beste eerst apart in een klein kommetje breken. Voeg hier dan een klein beetje azijn aan toe en je zult zien dat het eiwit dan al mooi bij elkaar blijft. 

Zet een kom met warm water klaar. Roer door het kokende water zodat er in het midden een kolk ontstaat en laat dan voorzichtig de eieren vanuit het bakje in het water glijden.

Zorg dat het water niet blijft koken, dus zet het iets lager. 

Haal de eieren er na ongeveer 3 minuten uit met een schuimspaan en plaats deze in de kom met warm water. Op deze manier wordt de azijn eventueel een beetje afgespoeld en ze blijven warm terwijl je de resterende eieren gaat pocheren. 

Herhaal tot alle eieren zijn gepocheerd. Breng de rode wijnsaus op smaak met peper en zout en verwijder de kruiden.

Plaats de eieren op de rode wijnsaus en serveer met stokbrood, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Oeufs en meurette - gepocheerde eieren in rode wijnsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.