No-bake passievrucht cheesecake
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

No-bake passievrucht cheesecake

Er zijn weinig taarten die zo makkelijk zijn als een no-bake passievrucht cheesecake. Verrasend makkelijk, een heerlijk zomers toetje!

15 minuten
12 personen
No-bake passievrucht cheesecake ingrediënten
Recept no-bake passievrucht cheesecake

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van koekkruimels. Je kunt hiervoor een foodprocessor, blender of deegroller gebruiken. Smelt boter in een kleine sauspan en meng dit samen met de koekkruimels.

Vet een springvorm in met boter en druk de koekkruimels in de vorm om een hele makkelijke taartbodem te maken. Plaats de springvorm in de koelkast totdat de vulling klaar is.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Verhit water, suiker en sap van een halve citroen in een kleine sauspan. Zet het vuur lager zodra de gelatineblaadjes zacht geworden zijn.

Knijp het water dan uit de gelatineblaadjes en los dit op in het water en suikermengsel. Gebruik een garde om een glad mengsel te maken, laat dit daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

No-bake passievrucht cheesecake
No-bake passievrucht cheesecake

De no-bake passievrucht cheesecake afmaken – 5 minuten + wachttijd

Gebruik een keukenmachine of handmixer om een gladde vulling te maken. Vermeng hiervoor de roomkaas, slagroom, citroen rasp, 1 theelepel vanille en de pulp van 3 passievruchten. Roer er het gelatine mengsel doorheen.

Schep de vulling in de springvorm, plaats deze dan in de koelkast voor tenminste 3 uur tijd (of totdat de vulling stevig genoeg is). Serveer de no-bake passievrucht cheesecake met extra passievrucht pulp en eventueel opgeklopte slagroom. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
370.9 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
20.98 g
15.52 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.31 g
18.81 g
Eiwitten
6.48 g
Vezels
0.42 g
Natrium
187.85 mg
Mineralen
Ijzer
0.43 mg
Calcium
64.99 mg
Magnesium
10.81 mg
Kalium
10.81 mg
Fosfor
81 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.38 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0.63 mg
Vitamine D
0.6 mg
Vitamine A
0.39 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.04 mg
Vitamine B12
0.46 µg
Foliumzuur
6.96 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "No-bake passievrucht cheesecake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.