New York cheesecake
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

New York cheesecake vegetarisch

Goed recept voor een standaard New York cheesecake, lekker om er rood fruit of blauwe bessen bij te serveren. Recept voor 8 personen, klaar in 45 minuten.

45 minuten
8 personen
New York cheesecake ingrediënten
Recept new york cheesecake

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bedek met bakpapier. Verkruimel de bastognekoekjes in een blender of met behulp van een ziplock zakje en een deegroller.

Smelt de boter in een klein sauspannetje en voeg de bastognekruimels toe. Meng goed samen en verdeel het bastogne-mengsel in de springvorm. Druk goed aan en wees er zeker van dat er geen zichtbare gaten zijn.

Voeg roomkaas, 4 eieren en poedersuiker toe aan de kom van de keukenmachine. Meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg citroenrasp en het sap toe. Meng nogmaals goed door elkaar. Giet het mengsel in de springvorm. 

Cheesecake
Zelfgemaakte New York cheesecake

De New York cheesecake bakken – 35 minuten

Bak de cheesecake in 30 - 35 minuten gaar op 150 graden Celsius. Maak ondertussen de ovendeur niet open, anders kan de cheesecake inzakken.

Zet de ovendeur op een kier en haal de cheesecake na het bakken pas uit de oven als deze al een beetje is afgekoeld. Laat deze vervolgens volledig afkoelen tot kamertemperatuur en plaats dan in de koelkast.

Serveer eventueel met rood fruit of blauwe bessen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
524.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.56 g
25.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
37.62 g
24.2 g
Eiwitten
12.88 g
Vezels
1.41 g
Natrium
330.84 mg
Mineralen
Ijzer
1.24 mg
Calcium
111.98 mg
Magnesium
18.34 mg
Kalium
18.34 mg
Fosfor
163.5 mg
Koper
0.07 mg
Zink
1.07 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
7.88 mg
Vitamine D
1.24 mg
Vitamine A
0.61 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
1.57 µg
Foliumzuur
32.26 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "New York cheesecake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.