MonChoutaart met bastogne bodem en kersen
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

MonChoutaart met bastogne bodem en kersen

De MonChoutaart met bastogne bodem en kersen is inmiddels een klassieker en bekend bij velen. Mijn versie is heerlijk luchtig en zacht, maar toch een beetje extra stevig.

1 uur
12 personen
MonChoutaart met bastogne bodem en kersen ingrediënten
Recept monchoutaart met bastogne bodem en kersen

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-03-2023, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

Verkruimel de bastogne koekjes, dit kun je met een food processor of met een deegroller doen. Doe de koekjes dan wel eerst in een hersluitbare zak. 

Smelt 100 gram boter en roer dit door de koekjes heen. Druk de koekjes op de bodem van de springvorm en gebruik de achterkant van een lepel om de bodem recht te maken en druk goed aan.

Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling gaat maken.

MonChoutaart met bastogne bodem en kersen
MonChoutaart met bastogne bodem en kersen

De MonChoutaart vulling maken – 20 minuten

Maak een bain-marie door een laagje water te verwarmen in een kleine pan, zet hier een passende kom bovenop. Breek de chocolade in de kom en laat dit rustig smelten op laag vuur.

Laat de gesmolten chocolade even afkoelen. Klop ondertussen de slagroom samen met 2 zakjes klopfix en 200 gram suiker tot deze vrij stijf is, maar niet te hard is.

Roer de monchou glad en luchtig met een garde of elektrische mixer en roer hier de gesmolten chocolade doorheen. 

Combineer de slagroom en monchou en roer het geheel glad. Schenk het mengsel op de bastogne bodem en strijk de bovenkant glad.

Zet de MonChoutaart in de koelkast en laat deze volledig opstijven, dit kun je het beste een nacht doen.

De MonChoutaart met bastogne bodem en kersen afmaken – 30 minuten

Maak terwijl de taart staat op te stijven de kersen voor erop. Plaats de kersen uit pot in een vergiet en meet 150 ml van het kersensap af. De rest kun je gebruiken voor iets anders. 

Meng een klein beetje van het sap samen met een eetlepel maizena. Verwarm de kersen en de rest van het sap, 1 theelepel citroensap en 2 eetlepels suiker in een middelgrote pan.

Zodra de kersen warm zijn, voeg je het maizena papje toe en roer glad met een lepel. Verwarm de kersen nog enkele minuten tot het is ingedikt en laat het de kersen volledig afkoelen.

Haal de MonChoutaart uit de springvorm, dit kun je doen door met een mesje langs de zijkant te gaan zodat de taart loskomt van de vorm. Verdeel de kersen over de bovenkant en geniet ervan!

Tips!

Kan ik ook andere roomkaas gebruiken?

Je kunt behalve MonChou ook andere soorten roomkaas gebruiken, maar over het algemeen is MonChou net iets steviger dan andere merken roomkaas.

Kan ik de kersentopping ook uit blik gebruiken?

Je hoeft de kersentopping niet per se zelf te maken, je kunt ook kant-en-klaar vlaaifruit (Hak) gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "MonChoutaart met bastogne bodem en kersen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.