Mini pavlova met amandel en witte chocolade
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini pavlova met amandel en witte chocolade vegetarisch

Een klein gebakje voor bij de koffie, krokant van buiten en zacht van binnen. Deze mini pavlova met amandel en witte chocolade is net even iets anders dan gebruikelijk.

40 minuten
8 personen
Mini pavlova met amandel en witte chocolade ingrediënten
Recept mini pavlova met amandel en witte chocolade

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-02-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier en voeg hier de eiwitten aan toe.

Klop deze tot er stijve pieken ontstaat en voeg er dan geleidelijk de suiker en een snuf zout aan toe. Zet de mixer dan uit en spatel voorzichtig het amandelmeel door de opgeklopte eiwitten.

Maak hoopjes van het eiwit op de bakplaat en druk deze een beetje plat. Bak deze dan gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven en de grootte van de pavlova's. De buitenkant behoort hard te zijn en de binnenkant zacht. 

Mini pavlova met amandel en witte chocolade
Mini pavlova met amandel en witte chocolade

Mini pavlova met amandel en witte chocolade afmaken – 10 minuten

Smelt 100 gram witte chocolade, je kunt dit bain-marie doen of in de magnetron. Laat dit kort afkoelen terwijl je de slagroom klopt tot deze ongeveer yoghurt-dikte is.

Roer dan de witte chocolade en slagroom samen. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan en zet opzij om af te koelen.

Serveer de mini pavlova met witte chocolade-room en maak af met amandelschaafsel. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
271.16 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.66 g
32.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.01 g
5.95 g
Eiwitten
4.81 g
Vezels
0.69 g
Natrium
104.39 mg
Mineralen
Ijzer
0.52 mg
Calcium
60.43 mg
Magnesium
14.43 mg
Kalium
14.43 mg
Fosfor
51.08 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.18 mg
Jodium
0 µg
Selenium
4.05 µg
Vitamines
Vitamine C
0.22 mg
Vitamine D
0.14 mg
Vitamine A
0.09 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.02 mg
Vitamine B12
0.05 µg
Foliumzuur
3.97 µg
Vitamine E
0.65 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mini pavlova met amandel en witte chocolade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.