Melanzane alla parmigiana
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Melanzane alla parmigiana vegetarisch

Melanzane alle parmigiana is een overheerlijk klassiek Italiaans gerecht. Boordevol smaken en de perfecte combinatie van aubergine, kaas en tomaat.

1 uur
4 personen
Melanzane alla parmigiana ingrediënten
Recept melanzane alla parmigiana

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Was de aubergines en snijd deze in lange plakken. Bestrooi ze met flink wat zout en leg ze in een vergiet. Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Verhit olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de blokjes tomaat of passata toe samen met de basilicum en laat dit op laag vuur ongeveer een kwartier pruttelen.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas zo fijn mogelijk en snijd de mozzarella in kleine blokjes. 

Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana – 40 minuten

Dep de aubergine plakken droog met keukenpapier en verhit de grillpan op hoog vuur. Haal de aubergine plakken door olijfolie en grill ze dan kort aan beide kanten, tot een gril patroon zichtbaar wordt.

Herhaal dit tot alle aubergine is gegrild. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Als de tomatensaus klaar is, verwijder dan de basilicum en breng de saus op smaak met peper en zout. 

Begin met een laag aubergine plakjes in de ovenschaal, verdeel hier overheen een deel van de tomatensaus, blokjes mozzarella en Parmezaanse kaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een flinke laag Parmezaanse kaas.

Bak de melanzane alla parmigiana mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
308.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.28 g
16.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.48 g
8.91 g
Eiwitten
19.92 g
Vezels
3.07 g
Natrium
830.25 mg
Mineralen
Ijzer
1.28 mg
Calcium
413.37 mg
Magnesium
44.13 mg
Kalium
44.13 mg
Fosfor
387.34 mg
Koper
0.21 mg
Zink
2.7 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
35.33 mg
Vitamine D
0.16 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.35 mg
Vitamine B2
0.28 mg
Vitamine B6
0.22 mg
Vitamine B12
0.97 µg
Foliumzuur
40.49 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Melanzane alla parmigiana"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.