Mango papaya en kokosnoot taart
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mango papaya en kokosnoot taart vegetarisch

Kijk die prachtige kleuren! Wat een mooie mango papaya en kokosnoot taart. Met een vulling van een snelle, verfrissende en zelfgemaakte mango mousse.

40 minuten
12 personen
Mango papaya en kokosnoot taart ingrediënten
Recept mango papaya en kokosnoot taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-02-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Meng bloem, poedersuiker en geraspte kokos in de kom van je elektrische mixer. 

Snijd de boter in blokjes en voeg ze beetje bij beetje toe terwijl de mixer draait op matige snelheid. Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Wikkel het deeg in plastic folie en leg ongeveer een half uur in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Schil ondertussen een van de mango's en pureer met de staafmixer. Gebruik de fijne zeef en lepel of spatel om een extra gladde puree te maken. Klop de slagroom met 3 eetlepels poedersuiker. 

Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan. Gebruik een siliconen spatel om voorzichtig de room, mango puree en eiwitten te mengen. Zet de mango mousse in de koelkast tot de taartbodem klaar is. 

Vet de taartvorm in met boter. Gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen op een licht met bloem bestoven werkblad. Het deeg is vrij breekbaar, dus wees voorzichtig. 

Bekleed de taartvorm met het deeg en plaats een vel bakpapier en blind bak bonen bovenop. Bak de taartbodem in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de taartbodem volledig afkoelen.

Mango papaya en kokosnoot taart
Mango papaya en kokosnoot taart

Afmaken van de mango papaya en kokosnoot taart – 10 minuten

Verdeel de mango mousse over de afgekoelde taartbodem en begin dan met versieren. 

Schil de mango's en papaya's en snijd ze in dunne stukjes. Verdeel de smalle stukjes speels over de mousse. Maak de taart af met een beetje geraspte kokos, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Mango papaya en kokosnoot taart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.