Labneh met knoflook en granaatappel
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Labneh met knoflook en granaatappel vegetarisch

Deze dip is een klassieker uit de Libanese keuken, heerlijk om te serveren met (pita)brood. Probeer zelf eens deze labneh met knoflook en granaatappel.

12 uur 10 minuten
6 personen
Labneh met knoflook en granaatappel ingrediënten
Recept labneh met knoflook en granaatappel

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 12 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
12 uur
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
12 uur 10 minuten

Voorbereiding – 12 uur wachttijd

Plaats een kaasdoek in een vergiet, als je deze niet hebt kun je eventueel ook een schone theedoek gebruiken. Plaats het vergiet op de grote kom. 

Meng zout en citroensap door de Griekse yoghurt en plaats deze in de kaasdoek. Vouw het doek naar binnen en zet dit minimaal 12 uur in de koelkast. De Griekse yoghurt is dan dikker geworden, het vocht is namelijk opgevangen in de kom eronder. 

Labneh met knoflook en granaatappel
Labneh met knoflook en granaatappel

Labneh met knoflook en granaatappel afmaken – 10 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Pel de knoflooktenen en blancheer deze enkele minuten in het kokende water. 

Laat de knoflook dan afkoelen en pureer deze zo fijn mogelijk met de kleine blender of staafmixer. Meng de knoflook met de uitgelekte yoghurt. 

Maak de labneh af met olijfolie en granaatappelpitjes. Serveer met brood en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
114.99 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.91 g
4.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.14 g
4.71 g
Eiwitten
4.31 g
Vezels
0.32 g
Natrium
233.84 mg
Mineralen
Ijzer
0.17 mg
Calcium
107.33 mg
Magnesium
12.55 mg
Kalium
12.55 mg
Fosfor
106.05 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.5 mg
Jodium
4.22 µg
Selenium
0.83 µg
Vitamines
Vitamine C
3.64 mg
Vitamine D
0.17 mg
Vitamine A
0.83 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.42 µg
Foliumzuur
8.81 µg
Vitamine E
0.25 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Labneh met knoflook en granaatappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.