Kurkuma kip
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kurkuma kip

Deze kurkuma kip is gemarineerd in een heerlijke kruidenpasta. Makkelijk te maken met gember, citroen en meer. Ook heerlijk voor de barbecue!

45 minuten
4 personen
Kurkuma kip ingrediënten
Recept kurkuma kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Je kunt een puree maken met een vijzel of kleine blender. Plaats hier dan de rode ui en knoflook in en pureer dit samen met de rasp en sap van een citroen.

Schil de kurkuma en gember en rasp deze dan fijn. Voeg deze ook toe aan de puree samen met de sambal en breng op smaak met peper en zout.

Plaats de stukken kip in een grote kom en voeg de kruidenpuree toe, zorg dat de kip volledig bedekt is. Dek de kom af en zet enkele uren in de koelkast om te marineren. 

Kurkuma kip
Kurkuma kip

De kurkuma kip afmaken – 30 minuten

De koolsalade die wij erbij hebben gegeten is heel makkelijk. Fijngesneden witte kool op smaak gebracht met wijnazijn, goede olijfolie, peper en zout. Kook ondertussen ook de rijst gaar als je deze erbij gaat serveren.

Verhit olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde kipstukken aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg eventueel een klein laagje water toe aan de pan om aanbranden te voorkomen en laat de kippenstukken met de deksel op de pan nog ongeveer 20 minuten garen.

Controleer altijd goed of de kip gaar is en serveer deze dan met de rijst en koolsalade en garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
144.84 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.74 g
2.12 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.69 g
1.96 g
Eiwitten
15.49 g
Vezels
1.62 g
Natrium
477.82 mg
Mineralen
Ijzer
2.42 mg
Calcium
47.74 mg
Magnesium
28.84 mg
Kalium
28.84 mg
Fosfor
161.42 mg
Koper
0.23 mg
Zink
1.96 mg
Jodium
6.79 µg
Selenium
0.1 µg
Vitamines
Vitamine C
11.46 mg
Vitamine D
0.9 mg
Vitamine A
22.52 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
3.98 µg
Foliumzuur
9.49 µg
Vitamine E
0.89 mg
Vitamine K
2.96 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kurkuma kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.