Kruidkoek
😍 68Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kruidkoek vegetarisch

Kruidkoek, ook wel bekend onder de naam peperkoek of ontbijtkoek, is een heerlijk smeuïge koek die zelfgemaakt echt nóg lekkerder is.

40 minuten
8 personen
Kruidkoek ingrediënten
Recept kruidkoek

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-12-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
40 minuten

Kruidkoek maken – 40 minuten

Vet het cakeblik in met boter en een dun laagje bloem en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Meng bloem samen met het bakpoeder, of gebruik zelfrijzend bakmeel. Voeg hier dan de bruine basterdsuiker, een snufje zout en speculaaskruiden aan toe.

Je kunt het beste een elektrische mixer gebruiken om een glad beslag te maken. Voeg hiervoor geleidelijk de melk toe aan het bloemmengsel en voeg dan een eetlepel appelstroop toe. Zodra het beslag glad is, verdeel je het over het ingevette cakeblik. 

Kruidkoek
Zelf kruidkoek maken

Bak de kruidkoek in ongeveer 20 - 25 minuten gaar, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Je kunt met een prikker controleren of deze gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de kruidkoek gaar. Laat deze dan ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm en verwijder het blik dan.

Plaats de kruidkoek in een plastic zak en laat deze zo volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kan ik kruidkoek bewaren?

Zelfgemaakte kruidkoek kun je ongeveer 3 dagen bewaren.

Is kruidkoek gezond?

Kruidkoek is niet echt gezond, dit komt omdat het suiker bevat. Kruidkoek is een stuk gezonder als je de suiker vervangt door bijvoorbeeld honing, maar dan zal de smaak heel anders zijn.

Wat vind je van dit recept?

68 waarderingen
😍
68
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
197.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
40.8 g
21.01 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.62 g
0.62 g
Eiwitten
4.03 g
Vezels
1.07 g
Natrium
67.91 mg
Mineralen
Ijzer
0.97 mg
Calcium
41.64 mg
Magnesium
12.14 mg
Kalium
12.14 mg
Fosfor
57.38 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.48 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.3 µg
Vitamines
Vitamine C
0.8 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
150.01 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
10.95 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
3 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kruidkoek"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.