Krokante aardappel wedges
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Krokante aardappel wedges veganistisch

Deze krokante aardappel wedges zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook lekker als snack met een sausje. Heerlijke krokante en smaakvolle aardappel wedges uit de oven.

50 minuten
4 personen
Krokante aardappel wedges ingrediënten
Recept krokante aardappel wedges

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Krokante aardappel wedges
Krokante aardappel wedges

De krokante aardappel wedges afmaken – 45 minuten

Was ondertussen de aardappelen en snijd deze in partjes. Dep de partjes aardappel droog met keukenpapier of een schone theedoek.

Meng de aardappel wedges met 2 theelepels Provençaalse kruiden, 1 theelepel gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Meng 1 eetlepel bloem en een scheutje olijfolie door de kruidige aardappelen.

Verdeel de aardappel wedges over de bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze krokant in ongeveer 30 tot 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de wedges. Controleer Eet smakelijk!

Tips!

Welke aardappelen voor aardappel wedges?

Gebruik vastkokende aardappelen voor krokante aardappel wedges uit de oven. 

Kan ik de aardappel wedges in de airfryer maken?

Je kunt de aardappel wedges behalve in de oven ook in de airfryer bakken, bak ze dan minder lang.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
192.87 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.14 g
0.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.49 g
0.36 g
Eiwitten
4.44 g
Vezels
5.87 g
Natrium
345.84 mg
Mineralen
Ijzer
1.6 mg
Calcium
35.15 mg
Magnesium
41.36 mg
Kalium
41.36 mg
Fosfor
105.41 mg
Koper
0.23 mg
Zink
0.68 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
17.47 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
2.64 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.49 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
20.88 µg
Vitamine E
0.35 mg
Vitamine K
5.22 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Krokante aardappel wedges"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.