Koolrabi salade
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Koolrabi salade vegetarisch

Een vegetarische koolrabi salade met weinig ingrediënten die ook nog eens in een handomdraai op tafel staat. Een heerlijk fris voorgerecht of lunch salade, ideaal voor de zomer.

20 minuten
4 personen
Koolrabi salade ingrediënten
Recept koolrabi salade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Haal de geitenkaas alvast uit de koelkast, kaas ie namelijk het lekkerste als deze op kamertemperatuur is.

Schil de koolrabi en maak hier slierten van met een spiraalsnijder. Als je deze niet hebt kun je de koolrabi in kleine stukjes of reepjes snijden, net wat je wilt.

Was de appel en maak hier ook slierten van. Was de rucola indien nodig en verwijder eventueel de harde steeltjes.

Koolrabi salade
Koolrabi salade

De koolrabi salade afmaken – 5 minuten

Meng 4 eetlepels witte wijnazijn samen met 2 eetlepels Griekse yoghurt. Roer dit door de koolrabi en appel en breng op smaak met peper en zout.

Hak de walnoten, niet te fijn, en voeg deze toe. Maak af met rucola en stukjes geitenkaas. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat is koolrabi?

Koolrabi is een knolsoort die boven de grond groeit. Rauwe koolrabi smaakt erg fris en heeft iets weg van bleekselderij en radijs, maar dan niet pittig/scherp.

Hoe kun je koolrabi schoonmaken?

Snijd eerst het blad en de stelen weg en snijd dan de bovenkant en onderkant eraf. Op deze manier kan de koolrabi recht op de snijplank blijven staan en kun je van boven naar beneden de resterende schil eraf snijden.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
196.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.91 g
6.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.26 g
3.67 g
Eiwitten
8.9 g
Vezels
7.14 g
Natrium
456.58 mg
Mineralen
Ijzer
2.61 mg
Calcium
262.82 mg
Magnesium
99.87 mg
Kalium
99.87 mg
Fosfor
220.96 mg
Koper
0.39 mg
Zink
0.93 mg
Jodium
1.02 µg
Selenium
0.12 µg
Vitamines
Vitamine C
127.94 mg
Vitamine D
0.12 mg
Vitamine A
0.18 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.34 mg
Vitamine B12
0.11 µg
Foliumzuur
133.49 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Koolrabi salade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.