Kokossoep met 3 soorten champignons
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kokossoep met 3 soorten champignons vegetarisch

Deze vullende kokossoep met 3 soorten champignons ruikt niet alleen fantastisch, hij smaakt ook geweldig! Met Japanse noedels, gekookt ei en een partje limoen.

50 minuten
6 personen
Kokossoep met 3 soorten champignons ingrediënten
Recept kokossoep met 3 soorten champignons

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-06-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Maak de witte champignons schoon met behulp van een champignonborsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes. Was de wortelen, schil deze en snijd julienne (dunne reepjes).

Mocht je gebruik maken van shiitake champignons uit blik, giet deze dan af. Wel de zwarte champignons in een kom met lauwwarm water.

Schil de verse gember met behulp van een eetlepel. Schraap met de randen van een eetlepel over de verse gember heen en snijd de gember vervolgens in dunne plakjes of reepjes.

Vul het kleine pannetje met water en breng aan de kook. Kook de 3 eieren ongeveer 9 minuten.

Giet na het koken de eieren af en vul het pannetje met koud water om de eieren te laten ‘schrikken’. Dit maakt het pellen van de eieren veel makkelijker. Pel de eieren en snijd doormidden.

Kokossoep met 3 soorten champignons
Kokossoep met 3 soorten champignons

De kokossoep met 3 soorten champignons afmaken – 20 minuten

Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in de grote pan. Bak even kort de in plakjes gesneden witte champignons en de wortel aan. Voeg nu 2 liter groentebouillon toe samen met de inhoud van de 2 blikjes kokosmelk.

Roer alles goed door elkaar, voeg nu ook de shiitake en zwarte champignons in stukjes toe. Snijd een limoen doormidden en pers het sap (met je vingers) uit de 2 helften in de pan.

Voeg 2 stengels citroengras en de gesneden verse gember toe. Breng de soep aan de kook. Breng op smaak met wat tabasco, peper en zout.

Voeg nu de Japanse noedels toe en laat de kokossoep zachtjes door pruttelen. Roer zo nu en dan door de soep heen. Verwijder de stengels citroengras. 

Serveer de kokossoep met 3 soorten champignons in een diepe kom, garneer met de gekookte eieren, zwarte sesamzaadjes, een limoenpartje en eventueel fijngesneden lente-ui. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook andere soort noedels gebruiken?

Je kunt in plaats van de Japanse noedels ook vermicelli gebruiken. Een dunne soort pasta of rijst kan eventueel ook.

Wat voor vlees kan ik toevoegen?

Aangezien dit een vegetarisch recept is, zit er geen vlees in de soep. Wil je toch vlees toevoegen, dan zijn blokjes ham er heerlijk bij. Maar ook gepelde en gekookte garnalen matchen prima met deze soep.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Kokossoep met 3 soorten champignons"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.