Knolselderij uit de oven
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Knolselderij uit de oven veganistisch

Een hele knolselderij uit de oven is een prachtig vegetarisch pronkstuk maar deze knolselderij is ook lekker als bijgerecht bij een stukje vlees. Een veelzijdige groente bomvol smaak.

2 uur 15 minuten
4 personen
Knolselderij uit de oven ingrediënten
Recept knolselderij uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil de knolselderij en maak vrij brede inkepingen met een scherp mes. Vouw de laurierblaadjes dubbel en druk deze in de inkepingen.

Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met een flinke scheut olijfolie. Dit kun je doen met een vijzel of kleine blender.

Knolselderij uit de oven
Knolselderij uit de oven

Knolselderij uit de oven afmaken – 2 uur

Bestrooi de knolselderij ruim met peper en zout. Gebruik een kwast om een deel van het knoflookmengsel over de knolselderij te verdelen.

Leg de knolselderij in een ovenschaal en schenk er een laagje water in. Dek af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.

Gaar de knolselderij ongeveer 1,5 uur lang, de exacte tijd is afhankelijk van het formaat van de knolselderij. 

Haal de aluminiumfolie eraf en besmeer de knolselderij met de resterende knoflook. Bak de knolselderij dan nogmaals een half uur tot deze mooi goudbruin is.

Tips!

Waar smaakt knolselderij naar?

Knolselderij is vrij sterk van smaak en een tikkeltje zoet. In de verte heeft deze groente qua smaak iets weg van anijs.

Kun je de schil van knolselderij eten?

De schil van knolselderij is niet echt lekker, schil deze daarom altijd. Het blad van de knolselderij, ofwel selderijblad, kun je wel eten. Dit wordt vaak gebruikt in soepen en bouillons.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
84.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.06 g
0.04 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.32 g
0.43 g
Eiwitten
3.54 g
Vezels
8.54 g
Natrium
460.3 mg
Mineralen
Ijzer
2.5 mg
Calcium
146.63 mg
Magnesium
19.43 mg
Kalium
19.43 mg
Fosfor
143.32 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.51 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
25.26 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
56.42 µg
Vitamine E
0.25 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Knolselderij uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.