Kisir - Turkse bulgursalade
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kisir - Turkse bulgursalade veganistisch

Kisir is een Turkse bulgursalade die iets weg heeft van tabouleh, een bekende Libanese salade. Kisir is een frisse koude salade met tomaat, komkommer, citroen en meer.

30 minuten
4 personen

Bulgur is een veelzijdige graansoort die steeds populairder wordt. Bulgur smaakt een beetje nootachtig en is een perfect alternatief van couscous, rijst of andere granen.

Je hebt verschillende soorten bulgur, van zeer fijn tot grof. Een zeer fijne bulgur kun je overgieten met kokend water en dan wachten, bij een grovere korrel dien je de bulgur 5 tot 10 minuten te koken in een pan met kokend water. Voor een klassieke en makkelijke kisir wordt gebruik gemaakt van fijne bulgur.

Kisir is ontzettend makkelijk om te maken, maar is de dag erna het lekkerste als de salade goed koud is geworden en de smaken volledig zijn ingetrokken.

Kisir - Turkse bulgursalade ingrediënten
Recept kisir - turkse bulgursalade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de bulgur gaar, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort bulgur die je gebruikt. Giet de bulgur vervolgens af.

Bij het gebruik van fijne bulgur is het voldoende om de bulgur te overgieten met ongeveer dubbel de hoeveelheid kokend water. Dek deze af met huishoudfolie en laat de bulgur het water volledig opnemen.

Verwijder het kroontje van de tomaat, snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes.

Was de komkommer en snijd een kwart komkommer in kleine blokjes. Snijd de bosuien in fijne ringetjes en hak de peterselie fijn.

Kisir - Turkse bulgursalade
Kisir - Turkse bulgursalade

Kisir (Turkse bulgursalade) afmaken – 15 minuten + wachttijd

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en bak hier 2 eetlepels tomatenpuree kort in. Voeg de gekookte bulgur toe en roer goed.

Meng de bulgur samen met tomaat, komkommer en bosui in een middelgrote kom. Voeg hier 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels sumak en gehakte peterselie aan toe. 

Breng de kisir op smaak met peper en zout en zet in de koelkast tot deze goed koud is. Laat de kisir minimaal een uur in de koelkast staan, maar bij voorkeur een nacht zodat ook de smaken goed kunnen intrekken. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is bulgur?

Bulgur is een graansoort gemaakt van tarwe, meestal van durum. Deze tarwesoort heeft een grove harde korrel, daarom wordt deze eerst gestoomd (of voorgekookt), gedroogd en vervolgens in stukjes gebroken. Dit verklaart waarom bulgur grover is dan couscous.

Hoeveel bulgur per persoon?

Reken ongeveer 75 gram bulgur per persoon.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
327.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
56.11 g
4.47 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.82 g
1.11 g
Eiwitten
7.34 g
Vezels
3.33 g
Natrium
403.98 mg
Mineralen
Ijzer
4.42 mg
Calcium
56.5 mg
Magnesium
107.69 mg
Kalium
107.69 mg
Fosfor
219.1 mg
Koper
0.34 mg
Zink
1.57 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.33 µg
Vitamines
Vitamine C
25.22 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
132.82 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.29 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
32.43 µg
Vitamine E
0.35 mg
Vitamine K
37.26 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kisir - Turkse bulgursalade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.