Kippendijen met champignonroomsaus
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kippendijen met champignonroomsaus

Deze kippendijen met champignonroomsaus zijn makkelijk om te maken en zitten bomvol smaak. Ontzettend romig met een vleugje mosterd.

45 minuten
4 personen
Kippendijen met champignonroomsaus ingrediënten
Recept kippendijen met champignonroomsaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dep de kippendijen droog met keukenpapier en bestrooi ruim met peper en zout.

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.

Kippendijen met champignonroomsaus
Kippendijen met champignonroomsaus

De kippendijen in champignonroomsaus afmaken – 30 minuten

Verhit een klontje boter samen met een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak de kippendijen mooi goudbruin aan beide kanten en haal deze dan uit de pan.

Bak de plakjes champignons tot deze mooi bruin zijn en bak de sjalot en knoflook nog enkele minuten mee.

Blus af met cognac of witte wijn om de aanbaksels van de pan los te maken. Laat dit 2 minuten koken en schenk 250 ml room samen met 2 theelepels mosterd erbij. 

Roer het geheel goed door en plaats de kippendijen terug in de pan. Plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.

Hak ondertussen de peterselie fijn. Controleer of de kippendijen gaar zijn en breng de roomsaus op smaak met peper en zout. Maak af met de gehakte peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Wat is lekker bij kippendijen in champignonroomsaus?

Je kunt de kip in roomsaus serveren met rijst, pasta of bijvoorbeeld gekookte aardappelen. Serveer er bijvoorbeeld gekookte broccoli of een salade bij.

Welke champignons voor een champignonroomsaus?

Je kunt behalve kastanjechampignons ook witte champignons of een mix van beide soorten gebruiken.

Je kunt eventueel ook oesterzwammen, shiitake of andere paddenstoelensoorten gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
33
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
938.7 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.49 g
2.01 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
77.19 g
28.04 g
Eiwitten
51.39 g
Vezels
2.01 g
Natrium
632.92 mg
Mineralen
Ijzer
3.15 mg
Calcium
93.31 mg
Magnesium
71.64 mg
Kalium
71.64 mg
Fosfor
591.71 mg
Koper
0.48 mg
Zink
4.33 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
54.02 µg
Vitamines
Vitamine C
9.28 mg
Vitamine D
0.9 mg
Vitamine A
0.33 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.97 mg
Vitamine B12
2.08 µg
Foliumzuur
19.59 µg
Vitamine E
0.68 mg
Vitamine K
8.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kippendijen met champignonroomsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.