Kip tajine
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip tajine

Heerlijk éénpansgerecht uit de tajine met kip, aardappelen, sinaasappels en olijven. Weinig voorbereiding nodig!

1 uur 5 minuten
4 personen
Kip tajine ingrediënten
Recept kip tajine

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-03-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Pers het sap van 2 sinaasappelen uit in een kom. Snijd de overige 2 sinaasappelen in partjes, laat de schil er nog aan.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng 2 eetlepels gerookte paprikapoeder, 1 eetlepel kurkuma, 1/2e eetlepel nootmuskaat en 1/2e eetlepel gemberpoeder samen in de kom met het sinaasappelsap.

Meng ook de fijn gesneden knoflook door de sinaasappelsap heen. Besmeer de binnenkant van de tajine met olijfolie, dit kun je doen met behulp van een siliconen kwastje of simpelweg met een aantal vellen keukenpapier.

Voeg de gesnipperde rode ui toe aan de onderkant van de tajine. Leg nu 4 kippenbouten kruislings op elkaar in het midden van de tajine. Bekleed nu de rand met partjes aardappel en sinaasappel.

Steek 2 kaneelstokjes en een laurierblaadje in het midden van het vlees door naar onderen toe. Voeg ongeveer 4 (of meer) eetlepels groene olijven toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Giet de sinaasappelsap met de kruiden en knoflook over de inhoud van de tajine en plaats de deksel erop. 

Kip tajine
Kip tajine

Kip tajine afmaken – 50 minuten

Plaats de tajine op het kleinste pitje en zet het vuur zo laag mogelijk. Gaar de inhoud van de tajine ongeveer 50 minuten lang, of totdat de kip helemaal gaar is geworden en de aardappels nét niet uit elkaar vallen.

Serveer met bijvoorbeeld een lekkere frisse salade, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
440.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
53.26 g
18.6 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.27 g
1.76 g
Eiwitten
37.99 g
Vezels
11.46 g
Natrium
751.2 mg
Mineralen
Ijzer
5.99 mg
Calcium
183.84 mg
Magnesium
112.69 mg
Kalium
112.69 mg
Fosfor
504.36 mg
Koper
0.46 mg
Zink
3.37 mg
Jodium
0.74 µg
Selenium
0.14 µg
Vitamines
Vitamine C
119.76 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.44 mg
Vitamine B2
0.56 mg
Vitamine B6
0.87 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
61.17 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
2.96 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Kip tajine"
Margriet van Bergen zegt op 09-03-2020
Ik heb een inductiekookplaat. Kan daar ook een tajine op? Zo niet, kan de tajine in een oven en welke temperatuur moet ik dan aanhouden?
Ohmydish zegt op 09-03-2020
Hoi Margriet, er zijn veel soorten tajines die geschikt zijn voor de inductie kookplaat. Zover ik weet kan een tajine ook in de oven, afhankelijk van het soort materiaal waarvan deze is gemaakt. Wel altijd heel voorzichtig zijn met temperatuur verschillen, omdat deze daardoor makkelijk kan scheuren. Fijne dag!
Manolito van Galen zegt op 12-03-2020
Hoi Véronique, Ziet er lekker uit. Ik heb echter geen Tajine. Is dit gerecht ook te bereiden in een wok of andere pan? Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord. Groetjes, Manolito
Ohmydish zegt op 12-03-2020
Dankje Manolito. Je zou het bijvoorbeeld in een braadpan of afgesloten ovenschaal kunnen maken om een beetje hetzelfde effect te kunnen krijgen. Het effect van een tajine is namelijk dat de condens in de punt blijft hangen en daarom de inhoud extra mals maakt. Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.