Kip pilav met perzik
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip pilav met perzik

Oorspronkelijk was de bereidingswijze voor pilav gelijk aan die van risotto. Dit is een zeer simpele versie van kip pilav met perzik (of pilaf). Mmm!

30 minuten
4 personen
Kip pilav met perzik ingrediënten
Recept kip pilav met perzik

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een half blokje groentebouillon en breng aan de kook. Kook hierin de rijst volgens de verpakking, afhankelijk welke soort rijst je gebruikt.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Bewaar het vocht van de perzik en snijd de perzik in kleine stukjes, maar snijd er 2 in partjes om mee te garneren.

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in niet te grote blokjes. 

Kip pilav met perzik
Kip pilav met perzik

De kip pilav met perzik afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook voor enkele minuten. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak nog enkele minuten langer op middelhoog vuur tot de kip begint te verkleuren.

Voeg de tomatenpuree toe, door deze kort mee te bakken kun je deze ontzuren.

Blus af met het perzikvocht en voeg ook de perzikstukjes toe, houd de perzikpartjes apart.

Voeg dan ook de passata, ketjap, sambal, curry en de andere helft van het groentebouillon blokje.

Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Je kunt ervoor kiezen de saus te laten inkoken tot de gewenste dikte, of gebruik bijvoorbeeld maizena om de saus te binden.

Roer de cashew noten door de saus.

Giet de rijst af, breng de saus op smaak met peper en zout en serveer de saus met de rijst en extra perzik. Eet smakelijk!

Tips!

Wat voor soort rijst gebruik je voor een pilav?

Gebruik een rijst soort met een witte en lange korrel.

Kan ik de kip vervangen?

Gebruik in plaats van de kip bijvoorbeeld jackfruit of een vleesvervanger naar keuze.

Waar komt kip pilav vandaan?

Van origine komt pilav rijst uit Turkije. Deze kip pilav met perzik lijkt niet veel op het originele Turkse recept pilav rijst. De manier van bereiden van pilav lijkt sterk op dat van een risotto. Je gaart de rijst langzaam in een bouillon in plaats van deze in een pan of rijstkoker te garen.

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
463.85 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
45.23 g
21.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.66 g
3.48 g
Eiwitten
46.01 g
Vezels
3.54 g
Natrium
1654.16 mg
Mineralen
Ijzer
3.54 mg
Calcium
76.87 mg
Magnesium
100.41 mg
Kalium
100.41 mg
Fosfor
587.49 mg
Koper
0.24 mg
Zink
2.34 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
37.62 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
1.17 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
52.34 µg
Vitamine E
0.15 mg
Vitamine K
5.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip pilav met perzik"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.