Kersenjam
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kersenjam veganistisch

Heb je een kersenboom in de tuin of mooie kersen van de weekmarkt? Maak er dan eens zelf kersenjam van. Zo zoet als je zelf wilt!

1 uur
8 personen
Recept kersenjam

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-05-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur

De kersensoort die je gebruikt bepaald ook hoeveel suiker je dient toe te voegen. In principe wordt een jam gemaakt met dezelfde hoeveelheid fruit als suiker, maar wij gingen voor een versie met minder suiker.

Onze kersen zijn een zoete soort, maar niet heel erg zoet. Je kunt dit naar smaak variëren. 

Kersenbomen in onze tuin
Kersenbomen in onze tuin
Kersenjam
Kersenjam

Kersenjam maken – 1 uur

Was de kersen en verwijder de steeltjes. Verwijder de pitten, hier kun je het beste een ontpitter voor gebruiken. Als je deze niet hebt kun je ook een klein mesje gebruiken of ze met een stokje eruit duwen.

Zelf heb ik hier geen ervaring mee, want een ontpitter is echt de moeite waard en gaat het beste en snelste. 

Kersenjam maken
Kersenjam maken

Plaats de kersen samen met de suiker in een grote pan, roer deze door elkaar en zet daarna het vuur laag. Laat de kersen en suiker ongeveer 3 kwartier zachtjes garen.

Gebruik een stamper om de kersen fijner te stampen, afhankelijk hoe grof je de jam wilt. Test de dikte van de jam door een klein lepeltje op een klein bordje te doen.

Laat dit afkoelen en je zult meteen zien hoe dik je jam is, wil je deze dikker kun je deze laten inkoken op laag vuur tot de gewenste dikte. Geniet van de lekkere kersenjam!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
939 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
228 g
226.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.25 g
0 g
Eiwitten
1.25 g
Vezels
3.75 g
Natrium
0 mg
Mineralen
Ijzer
1.2 mg
Calcium
25 mg
Magnesium
29 mg
Kalium
29 mg
Fosfor
75 mg
Koper
0.27 mg
Zink
0.29 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
12.5 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
10 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kersenjam"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.