Kersen in port
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kersen in port veganistisch

Lekkere verse kersen ingemaakt in port, ideaal om je kersen jarenlang goed en veilig te bewaren!

40 minuten
8 personen
Kersen in port ingrediënten
Recept kersen in port

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de verse kersen schoon en begin met het verwijderen van de kersenpitten. Je kunt hiervoor het beste een kersenontpitter gebruiken.

Wees er zeker van dat er geen pitten meer in de kersen zitten, spoel de kersen dan nogmaals schoon. Pers het sap uit de limoen met behulp van een citruspers. 

Kersen in port
Kersen in port

Kersen in port afmaken – 30 minuten

Voeg 1 liter water toe aan een grote (inmaak) pan samen met 250 gram suiker. Verwarm de pan op middel-hoog vuur. Laat de suiker in het water oplossen door deze zachtjes te roeren.

Voeg nu 75cl port, 4 steranijs, 2 kaneelstokjes, limoensap en een eetlepel vanille extract toe. Zet het vuur wat hoger en breng aan de kook. Zodra het port-suikerwater aan de kook is, zet je het vuur lager.

Voeg nu de ontpitte kersen toe en laat zo'n 15 tot 20 minuten zachtjes door pruttelen. Let op: gebruik enkel gesteriliseerde (weck)potten om schimmels en/of bacteriën in de pot te voorkomen. 

Schep met behulp van een soeplepel en de trechter de kersen met flink wat sap / water in elke pot. Zorg ervoor dat deze zo warm mogelijk zijn. Herhaal totdat de pan leeg is.

Draai de deksels op de potten en zet deze dan op de kop neer. Nadat de potten zijn afgekoeld kun je deze rechtop in een donkere kast of kelder tot ongeveer 2 jaar bewaren.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
134.64 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.69 g
32.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.18 g
0.01 g
Eiwitten
0.06 g
Vezels
0.2 g
Natrium
0.49 mg
Mineralen
Ijzer
0.33 mg
Calcium
10.17 mg
Magnesium
1.18 mg
Kalium
1.18 mg
Fosfor
1.42 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0.02 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
3.07 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0 mg
Vitamine B6
0 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.03 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kersen in port"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.