Saganaki
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Saganaki vegetarisch

Saganáki is een Griekse specialiteit van gebakken feta. Het wordt meestal als voorgerecht geserveerd, maar ook lekker als hapje. Een eenvoudig gerecht met veel smaak!

15 minuten
1 persoon
Saganaki ingrediënten
Recept saganaki

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-07-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verhit een laag olijfolie in een kleine bakpan. Net zoveel dat de plak feta voor de helft in de olie kan liggen.

Plaats een laagje bloem op een bord en druk de feta in de bloem zodat alle kanten bedekt zijn met een vrij dikke laag bloem. 

Doordat deze nat is door de verpakking, zal de bloem goed blijven plakken. Dep de feta dus niet droog met keukenpapier.

Saganaki (Grieks kaasgerecht)
Saganaki (Grieks kaasgerecht)

De saganaki afmaken – 10 minuten

Leg de gepaneerde feta voorzichtig in de hete olie en draai deze na ongeveer 3 minuten om. Bak tot beide kanten mooi goudbruin zijn.

Serveer direct met een snuf gedroogde oregano en knijp er een beetje citroensap overheen. Eet smakelijk!

Tips!

Welke kaas voor een saganaki?

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken om saganaki mee te maken. Meestal is dit een stevige kaas gemaakt van schapenmelk, zoals kefalograviéra, kefalotýri of kasséri. Maar de meest gebruikte kaas is Griekse feta.

Wat serveer je bij saganaki?

Een feta saganaki is heerlijk als voorgerecht met kalamata olijven en eventueel een Griekse salade. Je kunt deze gebakken feta ook als hapje serveren.

Wat betekent saganaki?

De naam komt van de kleine bakpan met 2 handvatten waarin de kaas oorspronkelijk in werd gebakken.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
643.51 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
95.76 g
3.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.07 g
8.11 g
Eiwitten
22.45 g
Vezels
5.46 g
Natrium
722.01 mg
Mineralen
Ijzer
2.33 mg
Calcium
270.6 mg
Magnesium
33.6 mg
Kalium
33.6 mg
Fosfor
315.36 mg
Koper
0.44 mg
Zink
2.96 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
27 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.39 mg
Vitamine B12
0.15 µg
Foliumzuur
50.3 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Saganaki"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.