Kaneel crêpes
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kaneel crêpes

Deze kaneel crêpes zijn perfect als verwenontbijtje, extra lekker met mascarpone en gebakken appel of serveer ze met bijvoorbeeld aardbeien.

30 minuten
4 personen

Ik had namelijk nog wat appels en een verpakking mascarpone. Deze erg goede combinatie is natuurlijk niet voor niets een klassieke combinatie. Een heerlijk uitgebreid ontbijt, echt een aanrader deze dunne pannenkoekjes.

Kaneel crêpes ingrediënten
Recept kaneel crêpes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minutes

Maak een pannenkoekenbeslag door de eieren samen met de melk te mengen in een middelgrote kom. Voeg geleidelijk de bloem toe samen met een eetlepel kaneel en roer het beslag glad met een garde.

Schil de appels eventueel, je kunt ze ook wassen en de schil eraan laten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de appelblokjes enkele minuten.

Je kunt deze karameliseren met een beetje suiker en een beetje kaneel naar smaak toevoegen. Gebakken appel zonder suiker en kaneel is ook erg lekker, dus het is optioneel. 

Kaneel crêpes
Kaneel crêpes

De kaneel crêpes afmaken – 20 minutes

Verhit een beetje boter in een grote bakpan en voeg een grote lepel beslag toe. Verdeel dit over de bodem en zorg dat de crêpes dun zijn.

Draai deze om zodra het beslag aan de bovenkant is opgedroogd.

Herhaal dit voor het resterende beslag en houdt de gebakken crêpes ondertussen warm tussen 2 borden. Zet hiervoor het bovenste bord ondersteboven.

Serveer met een beetje mascarpone en gebakken appel. Je kunt hier nog extra honing of poedersuiker bij serveren aangezien het beslag niet zoet is. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
441.93 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
51.8 g
24.54 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.78 g
11.21 g
Eiwitten
12.92 g
Vezels
4.57 g
Natrium
85.34 mg
Mineralen
Ijzer
2.04 mg
Calcium
199.01 mg
Magnesium
29.47 mg
Kalium
29.47 mg
Fosfor
208.13 mg
Koper
0.29 mg
Zink
1.66 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
15.39 mg
Vitamine D
0.62 mg
Vitamine A
0.08 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
0.99 µg
Foliumzuur
38.06 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kaneel crêpes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.