Kabeljauw uit de oven
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kabeljauw uit de oven

Een makkelijke kabeljauw uit de oven met een krokant korstje van broccoli is een heerlijke manier om extra groente te eten. Broccoli en vis is de perfecte combinatie.

50 minuten
4 personen
Kabeljauw uit de oven ingrediënten
Recept kabeljauw uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vermaal 100 gram broccoli fijn in een blender of food processor. Verdeel een handvol broccoli in hele kleine roosjes en houd deze apart.

Meng de fijne broccoli met kurkuma, nootmuskaat en zout naar smaak. Voeg dan 75 ml room en 50 gram paneermeel toe en meng goed.

Kabeljauw uit de oven
Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven afmaken – 40 minuten

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi deze met een beetje peper en zout. 

Plaats de kabeljauw in een ovenschaal en verdeel een dikke laag van het broccoli mengsel op elke filet. Verdeel een beetje hele kleine broccoli roosjes bovenop.

Kabeljauw in ovenschaal
Kabeljauw in ovenschaal

Maak af met een beetje amandelschaafsel en geraspte kaas. Bak de kabeljauw in de oven ongeveer een half uur lang. Eet smakelijk!

Tips!

Hoeveel gram kabeljauw per persoon?

Meestal wordt er voor een hoofdgerecht ongeveer 150 tot 200 gram vis geserveerd.

Welke wijn bij kabeljauw uit de oven?

Kabeljauw is een vissoort met een lichte smaak. Hier passen lichte wijnen bij, bij voorkeur witte wijn die niet te zoet is. Frisse en zure wijnen passen het beste bij witvis.

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
294.98 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.5 g
1.87 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.51 g
6.77 g
Eiwitten
29.02 g
Vezels
2.46 g
Natrium
599.27 mg
Mineralen
Ijzer
1.49 mg
Calcium
210.36 mg
Magnesium
61.37 mg
Kalium
61.37 mg
Fosfor
497.04 mg
Koper
0.3 mg
Zink
1.78 mg
Jodium
247.54 µg
Selenium
0.13 µg
Vitamines
Vitamine C
30.86 mg
Vitamine D
0.24 mg
Vitamine A
0.4 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
0.27 mg
Vitamine B12
2.91 µg
Foliumzuur
30.54 µg
Vitamine E
1.39 mg
Vitamine K
40.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kabeljauw uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.