Ingemaakte eieren
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ingemaakte eieren vegetarisch

Heb je eieren over, of wil je leren hoe je zelf ingemaakte eieren kunt maken? Met behulp van dit recept heb je in een klein half uurtje ingemaakte eieren!

20 minuten
10 personen
Ingemaakte eieren ingrediënten
Recept ingemaakte eieren

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 18-08-2018, dit recept is voor 10 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Verzamel alle genoemde ingrediënten bij elkaar. Steriliseer de weckpot of bewaarpot. Vul de kookpan met water en breng aan de kook.

Kook de eieren in 8 - 10 minuten tot deze hardgekookt zijn, afhankelijk van de grootte van de eieren. Verwarm ondertussen de azijn samen met de suiker en kruiden in een klein pannetje en laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur.

Haal de eieren uit het kokend water en spoel af met koud (kraan) water. Laat de eieren afkoelen tot kamertemperatuur en pel ze dan. 

Ingemaakte eieren
Ingemaakte eieren

De ingemaakte eieren afmaken – 5 minuten

Voeg de afgekoelde eieren toe aan de weck- of bewaarpot. Schenk het azijn mengsel op de eieren. Vul de weckpot met water tot net iets onder de rand. Schroef de deksel op de pot, en bewaar de eieren in de koelkast.

Het is het lekkerste om de eieren tenminste 1 dag te laten staan. De eieren zijn tot ongeveer 3 tot 4 weken houdbaar in de koelkast.

Deze ingelegde eieren zijn lekker voor op brood, in de salade of als bijgerecht. Geniet ervan!

Tip: haal de eieren voor gebruik nooit met je handen uit de pot, gebruik liever een grote lepel of een vork.

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
104.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.22 g
2.18 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.33 g
1.59 g
Eiwitten
7.9 g
Vezels
0.62 g
Natrium
785.69 mg
Mineralen
Ijzer
1.83 mg
Calcium
45.2 mg
Magnesium
17.48 mg
Kalium
17.48 mg
Fosfor
125.19 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.91 mg
Jodium
21 µg
Selenium
18.56 µg
Vitamines
Vitamine C
1.45 mg
Vitamine D
1.08 mg
Vitamine A
70.12 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
1.38 µg
Foliumzuur
38.98 µg
Vitamine E
0.74 mg
Vitamine K
1.55 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Ingemaakte eieren"
Manshanden zegt op 19-08-2018
Hoelang kan je de ingemaakte eieren bewaren in de koelkast, en ze gaan ongepeld in het azijnwater ?
Ohmydish zegt op 19-08-2018
De eieren behoren eerst te worden gepeld, heb het voor de duidelijkheid vermeld. De eieren kunnen ongeveer 3 tot 4 weken in de koelkast worden bewaard.
Emmetje zegt op 25-08-2018
Leuk recept ga ik zekers eens proberen Maar ook even een kleine vraag Waarom schrijf je op de schalen van de eieren? Eierschalen zijn zover ik weet poreus. Wij merken de doosjes waarin we ze in opbergen
Ohmydish zegt op 25-08-2018
De eieren zijn gelegd door onze eigen kipjes, daarom schrijven we erop van welke dag ze zijn. We hebben maar een paar kipjes, dus ook maar een paar eitjes per dag dus veel handiger dan op een doosje te gaan schrijven. Dit doosje moet dan ook vaker verwisseld worden, wij herbruiken telkens dezelfde :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.