Indiase curry-kokossoep met kip
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Indiase curry-kokossoep met kip

Een kruidige Indiase curry-kokossoep met kip wordt nog lekkerder met een zelfgemaakte curry pasta. Klaar in ongeveer 40 minuten, heerlijk als lunch.

40 minuten
6 personen
Indiase curry-kokossoep met kip ingrediënten
Recept indiase curry-kokossoep met kip

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Schil de aardappels, was deze en snijd deze in grove stukken. Dep de kippendijen droog met keukenpapier.

Snijd de bos-ui in ringen, kneus de zwarte peperkorrels grof en zet opzij. 

Indiase curry-kokossoep met kip
Indiase curry-kokossoep met kip

De Indiase curry-kokossoep met kip afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in de grote pan en bak hier de aubergine blokjes enkele minuten in. Haal deze dan uit de pan en zet ze opzij in een kleine kom. Verhit opnieuw olijfolie in de grote pan en bak de kippendijen enkele minuten aan elke kant.

Voeg dan het mosterdzaad toe en na ongeveer een minuut ook de milde curry pasta, gekneusde zwarte peper en stukken aardappel. Schenk een liter water erbij samen met de tomatenblokjes en breng aan de kook.

Zet het vuur dan lager en laat de kip gaar worden in ongeveer 15 minuten. Haal de kip dan uit de soep en verdeel deze in kleine stukjes.

Pureer de soep en voeg dan kokosmelk en erwtjes toe. Voeg de kipstukjes terug in de pan en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met bosui en aubergine blokjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
377.75 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.74 g
2.48 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.7 g
10.79 g
Eiwitten
20.43 g
Vezels
4.42 g
Natrium
295.27 mg
Mineralen
Ijzer
3.46 mg
Calcium
51.23 mg
Magnesium
68.22 mg
Kalium
68.22 mg
Fosfor
274.09 mg
Koper
0.26 mg
Zink
1.83 mg
Jodium
0 µg
Selenium
18.7 µg
Vitamines
Vitamine C
22.58 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
400.39 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.5 mg
Vitamine B12
0.65 µg
Foliumzuur
33.06 µg
Vitamine E
0.72 mg
Vitamine K
30.3 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Indiase curry-kokossoep met kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.