Hartige taart met knoflook en pijnboompitten
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hartige taart met knoflook en pijnboompitten vegetarisch

Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.

55 minuten
4 personen
Hartige taart met knoflook en pijnboompitten ingrediënten
Recept hartige taart met knoflook en pijnboompitten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vet de bakvorm in met boter en bekleed deze met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn, of gebruik eventueel een knoflookpers. Meng de knoflook met zachte boter in de middelgrote kom en voeg er dan ook de pijnboompitten en fijn geraspte kaas aan toe. 

Verdeel het mengsel over de bodem van het bladerdeeg zodra deze goed gemengd is. Zorg dat het evenredig verdeeld is en de bodem volledig bedekt is. Klop de eieren samen met room in de middelgrote kom en breng op smaak met zout. 

Hartige taart met knoflook en pijnboompitten
Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

Hartige taart met knoflook en pijnboompitten afmaken – 40 minuten

Schenk het ei-mengsel over de taart en bak deze mooi goudbruin en gaar in ongeveer 40 min. Serveer direct, met bijvoorbeeld een simpele groene salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
856.26 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.39 g
4.82 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
70.19 g
32.26 g
Eiwitten
22.95 g
Vezels
1.94 g
Natrium
1035.43 mg
Mineralen
Ijzer
2.61 mg
Calcium
221.41 mg
Magnesium
82.63 mg
Kalium
82.63 mg
Fosfor
408.68 mg
Koper
0.44 mg
Zink
3.21 mg
Jodium
15.93 µg
Selenium
13.82 µg
Vitamines
Vitamine C
2.22 mg
Vitamine D
1.89 mg
Vitamine A
0.56 mg
Vitamine B1
0.46 mg
Vitamine B2
0.53 mg
Vitamine B6
0.24 mg
Vitamine B12
1.39 µg
Foliumzuur
47.87 µg
Vitamine E
0.5 mg
Vitamine K
0.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Hartige taart met knoflook en pijnboompitten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.