Groene kool stamppot
😍 57Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Groene kool stamppot

Deze groene kool stamppot is extra lekker met cashewnoten, ketjap en rookworst. Een verrassende combinatie die ook nog eens snel klaar is.

45 minuten
4 personen
Groene kool stamppot ingrediënten
Recept groene kool stamppot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
45 minuten

Tip: Als je geen Chinese kool gebruikt kun je een grotere groene kool gebruiken.

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan en vul deze met water en zout. Breng aan de kook en was ondertussen de groene- en Chinese kool. 

Snijd de groene kool redelijk grof en voeg deze toe aan de pan met aardappelen.

Pel de uien en snijd deze fijn. Als je Chinese kool gebruikt snijd je deze vrij fijn.

Groene kool stamppot
Groene kool stamppot

Groene kool stamppot afmaken – 25 minuten

Bak een flinke handvol cashewnoten in een droge bakpan. Verplaats deze naar een klein kommetje en zet opzij.

Verwarm een beetje boter in de grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Bak de Chinese kool dan mee tot deze beetgaar is. 

Breng de Chinese kool op smaak met 3 eetlepels zoete ketjap, peper en zout. Verwarm ondertussen de rookworst in een pan met water.

Giet de aardappelen en groene kool af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de Chinese kool erdoor en maak de stamppot eventueel smeuïger met een scheut melk en klont boter.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer ketjap. Serveer met cashewnoten en plakjes rookworst. Smakelijk!

Tips!

Kan ik andere kool gebruiken voor stamppot?

Je kunt eventueel een deel Chinese kool en groene kool mengen, je kunt eventueel ook groene en witte kool mengen.

Hoe lang moet groene kool koken voor stamppot?

Na ongeveer een kwartier koken zal de groene kool zacht genoeg zijn om te kunnen stampen/pureren.

Kan ik andere noten dan cashewnoten gebruiken?

Cashewnoten passen het beste bij de groene kool stamppot, maar je kunt eventueel ook pinda's gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

57 waarderingen
😍
57
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Groene kool stamppot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.