Gevulde pastaschelpen met spinazie
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde pastaschelpen met spinazie vegetarisch

Deze gevulde pastaschelpen met spinazie en basilicum zijn mega lekker met een smaakvolle tomatensaus. Een vegetarische maaltijd met 3 soorten kaas.

1 uur 15 minuten
2 personen
Gevulde pastaschelpen met spinazie ingrediënten
Recept gevulde pastaschelpen met spinazie

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-03-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de pastaschelpen al dente.

Was ondertussen de verse spinazie, verwijder eventueel de harde stelen en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Rooster de pijnboompitten in een grote bakpan en verplaats deze naar een klein kommetje. Verhit een beetje olijfolie in dezelfde grote bakpan en bak hierin de spinazie in delen.

Voeg steeds spinazie toe tot deze volledig is geslonken en verplaats deze dan naar een zeef of vergiet.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de geroosterde paprika's in reepjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gevulde pastaschelpen met spinazie
Gevulde pastaschelpen met spinazie

De gevulde pastaschelpen met spinazie afmaken – 45 minuten

Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Schenk er dan de passata bij en laat de saus zachtjes indikken. 

Zodra de ui zacht geworden is roer je de reepjes paprika erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.

Giet de pasta af zodra deze al dente is en roer een beetje olijfolie erdoor zodat ze niet gaan plakken. 

Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en pureer deze samen met een aantal blaadjes basilicum vrij glad met een staafmixer. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Vul elke pastaschelp met het spinaziemengsel. Dit kun je het makkelijkste met een spuitzak zonder spuitmond doen, maar met een kleine lepel kan ook.

Leg de gevulde schelpen op de tomatensaus en verdeel hier een beetje fijn geraspte grana padano en geraspte mozzarella over.

Bak de pastaschelpen mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Maak af met verse basilicum en de geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is conchiglie?

Conchiglie is een pastasoort, in het Italiaans betekent het ‘schelpen’. Ze bestaan in veel maten, dus let even op dat ze groot genoeg zijn om te kunnen vullen. Conchigioni zijn de middelgrote schelpen, deze maat is prima om te vullen.

Kan ik ook diepvries spinazie gebruiken om de conchiglie te vullen?

Ja, je kunt de pastaschelpen ook vullen met diepvries spinazie. Laat deze dan wel eerst ontdooien en knijp het vocht eruit, anders zal de vulling te nat worden.

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
739.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
65.82 g
34.21 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
36.6 g
17.29 g
Eiwitten
40.26 g
Vezels
12.89 g
Natrium
1443.56 mg
Mineralen
Ijzer
9.09 mg
Calcium
858.1 mg
Magnesium
172.76 mg
Kalium
172.76 mg
Fosfor
738.18 mg
Koper
0.56 mg
Zink
5.74 mg
Jodium
1.19 µg
Selenium
4.29 µg
Vitamines
Vitamine C
450.33 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
61.52 mg
Vitamine B1
0.84 mg
Vitamine B2
0.86 mg
Vitamine B6
0.97 mg
Vitamine B12
1.35 µg
Foliumzuur
271.4 µg
Vitamine E
2.73 mg
Vitamine K
606.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde pastaschelpen met spinazie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.