Gevulde paprika's met chorizo en ei
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde paprika's met chorizo en ei

Deze gevulde paprika's met chorizo en ei zitten boordevol kruiden en zijn een perfecte lunch. Je kunt elke kleur paprika gebruiken.

30 minuten
4 personen
Gevulde paprika's met chorizo en ei ingrediënten
Recept gevulde paprika's met chorizo en ei

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een ovenrek met bakpapier. Snijd de paprika's doormidden, laat de gehalveerde steel intact maar verwijder wel de zaadlijsten.

Verwijder het vel van de chorizo (indien aanwezig) en snijd de chorizo in blokjes. Pel de sjalot en snijd deze in (halve) dunne ringen.

Besprenkel de halve paprika's met olijfolie, peper en zout en bak ze ongeveer 10 - 15 minuten in de oven, tot ze wat zachter zijn geworden. 

Gevulde paprika’s met chorizo en ei
Gevulde paprika’s met chorizo en ei

Gevulde paprika's met chorizo en ei afmaken – 15 minuten

Maak ondertussen een makkelijke saus door de crème fraîche te mengen met de kruiden. Bak de chorizo enkele minuten in de bakpan, het is niet nodig om olie of boter toe te voegen.

Bak dan de sjalot nog kort mee en verdeel de chorizo en sjalot over de halve paprika's. Leg een paar basilicum blaadjes op de chorizo en verdeel een lepeltje kruidige saus over de paprika's.

Breek er dan een ei in en bak nog ongeveer 5 minuten, afhankelijk hoe je het ei gebakken wilt hebben.

Voeg een beetje extra peper en zout toe aan het ei en garneer eventueel met een beetje extra basilicum. Eet smakelijk!

Tips!

Wat voor kleur paprika moet ik gebruiken?

Elke kleur paprika is goed. Oranje, geel, rood of groen! Gebruik een ‘gewone’ paprika en geen puntpaprika, deze zijn namelijk lastiger te vullen.

Wat kan ik bij de gevulde paprika's met chorizo en ei eten?

Dit is al een vrij vullend gerecht, maar deze gevulde paprika's zijn ook heerlijk met een stukje brood erbij. Lekker om te dippen in de eidooiers en saus!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
253.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.77 g
3.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.09 g
9.25 g
Eiwitten
11.69 g
Vezels
2.42 g
Natrium
560.8 mg
Mineralen
Ijzer
1.89 mg
Calcium
87.49 mg
Magnesium
18.21 mg
Kalium
18.21 mg
Fosfor
134.24 mg
Koper
0.08 mg
Zink
1.06 mg
Jodium
21.52 µg
Selenium
18.44 µg
Vitamines
Vitamine C
116.88 mg
Vitamine D
1.35 mg
Vitamine A
0.28 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.28 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
1.44 µg
Foliumzuur
74.28 µg
Vitamine E
0.74 mg
Vitamine K
3.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde paprika's met chorizo en ei"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.