Gevulde paprika met parelcouscous
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde paprika met parelcouscous vegetarisch

Deze gevulde paprika met parelcouscous is een heerlijke vegetarische maaltijd, maar ook lekker als lunch of als bijgerecht. Met tomaatjes, kappertjes en meer.

Gevulde paprika met parelcouscous ingrediënten
Recept gevulde paprika met parelcouscous

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vul een middelgrote pan met water en een groentebouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de parelcouscous ongeveer 10 minuten.

Snijd de paprika's door de helft, laat de steel intact en verwijder de zaadlijsten. Plaats de paprika's met de zijkant naar beneden op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Rooster de paprika's ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, tot de paprika's een beetje zacht zijn maar het vel nog niet zwart is geworden.

Snijd ondertussen 3 zongedroogde tomaten en 1 eetlepel kappertjes fijn. Hak de peterselie fijn.

Gevulde paprika met parelcouscous
Gevulde paprika met parelcouscous

De gevulde paprika met parelcouscous afmaken – 15 minuten

Giet de parelcouscous af zodra deze gaar is en roer hier 100 gram kikkererwten doorheen. 

Meng de zongedroogde tomaatjes, kappertjes, het sap van een halve citroen, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 theelepel oregano en een paar takjes fijngehakte peterselie door de couscous.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje olie van de zongedroogde tomaatjes en verdeel het mengsel over de gehalveerde paprika's.

Snijd een handvol cherrytomaatjes door de helft en verdeel deze over de couscous. Maak af met feta en garneer eventueel met meer verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Wat is parelcouscous?

Parelcouscous is een Israelische couscous en wordt ook wel ‘ptitim’ of Jeruzalem couscous genoemd. Parelcouscous wordt net zoals couscous gemaakt van grofgemalen durumtarwe.

Wat is het verschil tussen couscous en parelcouscous?

Het grootste verschil zit in het formaat, couscous is veel fijner dan de ronde bolletjes parelcouscous.

De smaak is ook anders, couscous is veel neutraler qua smaak dan parelcouscous.

Daarnaast is het voor couscous voldoende om deze te wellen in heet water, terwijl parelcouscous 10 minuten gekookt moet worden in kokend water.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Gevulde paprika met parelcouscous"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.