Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

Deze gevulde courgette met gehakt, kaas en spek is een heerlijk kruidig bijgerecht dat klaar is binnen 3 kwartier.

45 minuten
4 personen
Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek ingrediënten
Recept gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Snijd een hoedje van de courgettes af en gebruik een lepel om de binnenkant van de courgettes eruit te halen. 

Je kunt de courgettes ongeveer 5 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 5 minuten. 

Als je de courgettes niet vooraf gaat voorgaren, dienen ze langer gebakken te worden in de oven tot ze gaar zijn. Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek
Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

De gevulde courgette met gehakt, kaas en spek afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg de kerrie en paprika poeder toe en bak nog kort mee en breng op smaak met peper en zout. 

Bestrooi de binnenkant van de courgettes met peper en zout en verdeel de gehaktvulling over de courgettes. Maak deze af met geraspte kaas en besprenkel de buitenkant met een beetje olijfolie. 

Plaats een plak spek om elke gevulde courgette. Bak de courgettes ongeveer 10 minuten in oven. De exacte tijd hangt af van de oven die je gebruikt en of de courgettes voorgegaard zijn. 

De courgettes zijn klaar als de kaas volledig gesmolten is, de courgettes zacht zijn en het spek krokant is. Serveer bijvoorbeeld met rijst, aardappelen of pasta, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
339.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.59 g
18.04 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.46 g
8.06 g
Eiwitten
26.17 g
Vezels
5.71 g
Natrium
470.62 mg
Mineralen
Ijzer
11.65 mg
Calcium
283.05 mg
Magnesium
42.03 mg
Kalium
42.03 mg
Fosfor
308.06 mg
Koper
0.17 mg
Zink
5.42 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
79.46 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
0.28 mg
Vitamine B1
0.25 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.76 mg
Vitamine B12
0.28 µg
Foliumzuur
162.19 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.