Gevulde champignons met ricotta
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde champignons met ricotta

Deze gevulde champignons met ricotta zijn een super lekker warm hapje. Champignons uit de oven met een heerlijk krokant korstje.

35 minuten
2 personen
Gevulde champignons met ricotta ingrediënten
Recept gevulde champignons met ricotta

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-03-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de rode ui en snijd een kwart ervan zo fijn mogelijk. Pel de knoflookteen en snijd ook deze en het spek zo fijn mogelijk.

Verhit een kleine bakpan op hoog vuur en bak het fijngesneden spek samen met de rode ui en knoflook enkele minuten en zet dan opzij.

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Verwijder de steel met je hand, zodat deze volledig afbreekt en de champignons gevuld kunnen worden.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gevulde champignons met ricotta
Gevulde champignons met ricotta

De gevulde champignons met ricotta afmaken – 20 minuten

Meng de ricotta samen met het gebakken spek mengsel en breng op smaak met peper en zout. Snijd een eetlepel verse bieslook fijn en roer dit ook door de ricotta.

Plaats de grote champignons in een ovenschaal of bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Verdeel de ricotta vulling over de champignons.

Maak af met een beetje paneermeel bovenop en bak de champignons dan mooi gaar en goudbruin in ongeveer een kwartier. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de champignons. Serveer direct, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
232.3 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.03 g
1.43 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.84 g
7.03 g
Eiwitten
13.01 g
Vezels
2.6 g
Natrium
580.16 mg
Mineralen
Ijzer
1.69 mg
Calcium
102.44 mg
Magnesium
21.06 mg
Kalium
21.06 mg
Fosfor
241.06 mg
Koper
0.51 mg
Zink
1.2 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
3.75 µg
Vitamines
Vitamine C
7.69 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
12.54 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.53 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0.49 µg
Foliumzuur
26.66 µg
Vitamine E
0.25 mg
Vitamine K
0.25 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde champignons met ricotta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.