Gesmoorde spitskool met hazelnoten
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gesmoorde spitskool met hazelnoten vegetarisch

Een erg makkelijk groentegerecht, heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of serveer deze gesmoorde spitskool met hazelnoten als bijgerecht.

35 minuten
4 personen
Gesmoorde spitskool met hazelnoten ingrediënten
Recept gesmoorde spitskool met hazelnoten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de spitskool. Snijd de spitskool in fijne reepjes, hak de hazelnoten grof en kook eventueel de rijst als je die erbij wilt serveren.

Maak een simpele dressing door mosterd te mengen met een scheut witte wijnazijn en een flinke scheut notenolie. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. 

Gesmoorde spitskool met hazelnoten
Gesmoorde spitskool met hazelnoten

Gesmoorde spitskool met hazelnoten afmaken – 20 minuten

Verhit een klontje boter in een pan en bak hierin de spitskool enkele minuten. Voeg dan de takjes tijm, rozemarijn en blaadjes laurier toe.

Smoor de spitskool ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur en roer regelmatig goed om. Zodra de kool een beetje zacht begint te worden, breng je deze op smaak met de dressing en peper en zout.

De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de koolreepjes. Verwijder de rozemarijn, tijm en laurier en maak af met gehakte hazelnoten. Serveer eventueel met rijst, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
143.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.78 g
4.28 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.14 g
2.6 g
Eiwitten
4.32 g
Vezels
3.52 g
Natrium
370.21 mg
Mineralen
Ijzer
1.61 mg
Calcium
89.13 mg
Magnesium
27.81 mg
Kalium
27.81 mg
Fosfor
58.33 mg
Koper
0.19 mg
Zink
0.41 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
48.43 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
3.49 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
31.7 µg
Vitamine E
0.12 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gesmoorde spitskool met hazelnoten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.