Geroosterde pastinaak met honing
😍 47Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde pastinaak met honing vegetarisch

Een makkelijk en heerlijk bijgerecht voor de feestdagen met 'vergeten groenten'. Deze geroosterde pastinaak met honing uit de oven is een tikje zoet en extra lekker met tijm en walnoten.

30 minuten
4 personen
Geroosterde pastinaak met honing ingrediënten
Recept geroosterde pastinaak met honing

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Schil de pastinaken en snijd deze door de helft. Als ze heel dik zijn kun je ze ook over de lengte in vieren snijden. Hak de walnoten grof en zet opzij.

Geroosterde pastinaak met honing
Geroosterde pastinaak met honing

Geroosterde pastinaak met honing afmaken – 20 minuten

Bestrooi de pastinaken met peper en zout en meng ze goed met de honing. Houd een takje tijm apart voor de garnering en leg de overige takjes tijm tussen de pastinaken.

Rooster de pastinaak ongeveer 20 minuten in de oven. De exacte baktijd hangt af van de oven en de dikte van de pastinaken. Ze zijn klaar als ze volledig zacht zijn geworden. Roer ze af en toe zodat ze overal mooi zullen kleuren.

Verwijder de takjes tijm en bestrooi met gehakte walnoten en de blaadjes van het apart gehouden takje tijm. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

47 waarderingen
😍
47
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
218.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.66 g
14.25 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.61 g
0.34 g
Eiwitten
3.11 g
Vezels
7.4 g
Natrium
353.21 mg
Mineralen
Ijzer
1.59 mg
Calcium
79.06 mg
Magnesium
14.11 mg
Kalium
14.11 mg
Fosfor
131.84 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.31 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
27.09 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
3.46 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
3.3 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde pastinaak met honing"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.