Geroosterde groenten met kurkuma
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde groenten met kurkuma veganistisch

Deze geroosterde groenten met kurkuma zijn een overheerlijk en makkelijk bijgerecht. Met pastinaak, venkel en zoete aardappel. Klaar in 45 minuten.

45 minuten
6 personen
Geroosterde groenten met kurkuma ingrediënten
Recept geroosterde groenten met kurkuma

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de pastinaken en zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Pel de kleine uitjes, dit lukt het makkelijkste door ze een halve minuut te koken in water, echter is dit niet noodzakelijk.

Het is niet nodig om de knoflooktenen te pellen, plet de knoflooktenen en voeg deze samen met de pastinaak, zoete aardappel en uitjes toe aan de grote ovenschaal.

Verwijder het groene deel van de venkel knol, snijd deze dan door de helft en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in grove stukken en voeg deze toe aan de ovenschaal. 

Geroosterde groenten met kurkuma
Geroosterde groenten met kurkuma

Geroosterde groenten met kurkuma afmaken – 30 minuten

Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Meng de gember samen met kurkuma, komijn en een flinke scheut olijfolie. Meng dit mengsel door de groenten en voeg eventueel meer olijfolie toe.

Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven. Verwijder de hele knoflooktenen en garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
145.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.74 g
1.81 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.26 g
0.09 g
Eiwitten
2.95 g
Vezels
7.07 g
Natrium
261.05 mg
Mineralen
Ijzer
2.4 mg
Calcium
98.24 mg
Magnesium
17.94 mg
Kalium
17.94 mg
Fosfor
117.12 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.3 mg
Jodium
0.53 µg
Selenium
0.09 µg
Vitamines
Vitamine C
29.43 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.29 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
10.88 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
2 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde groenten met kurkuma"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.