Geroosterde gele paprikasoep
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde gele paprikasoep vegetarisch

Deze geroosterde gele paprikasoep heeft heel veel smaak, lekker met kruiden en feta. Heerlijk (lunch) gerecht voor in de herfst.

Geroosterde gele paprikasoep ingrediënten
Recept geroosterde gele paprikasoep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden celsius. Snijd de paprika's doormidden en snijd de zaadlijsten eruit. Plaats de pepers met de platte kant naar beneden en besprenkel met wat olijfolie. 

Breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika's 30 minuten lang in de oven, of totdat er zwarte plekken zichtbaar zijn. 

Pel ondertussen de ui en teentjes knoflook. Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes en zet aan de kant. Dit hoeft niet heel precies, aangezien dit met de staafmixer gepureerd wordt. 

Haal de geroosterde paprika's uit de oven en laat deze afkoelen totdat je er zonder problemen met je handen aan kunt zitten. Haal het velletje van de paprika's af en snijd in stukjes.

De geroosterde gele paprikasoep afmaken – 10 minuten

Verhit olijfolie in de middelgrote pan en fruit de ui en knoflook een aantal minuten aan. Voeg dan de stukjes geroosterde paprika toe en bak een minuut mee. 

Voeg cayennepeper, koriander en chilipoeder toe. Giet 1 liter groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook een aantal minuten totdat de ui, knoflook en paprika zacht genoeg is. 

Pureer tot een soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Serveer de geroosterde gele paprikasoep met verkruimelde feta en eventueel peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
158.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.62 g
9.81 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.85 g
4.58 g
Eiwitten
7.91 g
Vezels
6.01 g
Natrium
1568.35 mg
Mineralen
Ijzer
2.06 mg
Calcium
182.16 mg
Magnesium
29.71 mg
Kalium
29.71 mg
Fosfor
124.96 mg
Koper
0.11 mg
Zink
1.6 mg
Jodium
0.55 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
344.82 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.4 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
118.3 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
3.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde gele paprikasoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.