Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue veganistisch

Deze gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht, of serveer ze als je vegetarische gasten krijgt. Hoe dan ook, perfectie!

20 minuten
4 personen
Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue ingrediënten
Recept gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Als je een kolen barbecue gebruikt, kun je deze alvast warm laten worden. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflooktenen met een flinke scheut ketjap manis, sesamolie en peper en zout naar smaak. 

Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd het onderste deel van de champignons weg. Meng de champignons met de marinade en laat dit minimaal een half uur marineren, hoe langer hoe smaakvoller ze zullen zijn. 

Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue
Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue

Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue afmaken – 10 minuten

Besprenkel de gemarineerde kastanjechampignons met een beetje olijfolie en grill deze dan aan de zijkant van de barbecue. In het midden is het namelijk te heet en dan zullen ze snel verbranden. Grill ze 10 minuten en keer regelmatig. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
99.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.66 g
2.29 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.79 g
1.26 g
Eiwitten
2.55 g
Vezels
2.38 g
Natrium
510.42 mg
Mineralen
Ijzer
1.23 mg
Calcium
18.95 mg
Magnesium
11.78 mg
Kalium
11.78 mg
Fosfor
101.69 mg
Koper
0.47 mg
Zink
0.35 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
5.5 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
23.12 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue"
Lisanne zegt op 06-04-2017
Klinkt super lekker. Jammer dat het nu geen weer is om te barbecueën, anders was ik nu direct naar de winkel gegaan om alle spulletjes te halen.
Ohmydish zegt op 06-04-2017
Inderdaad Lisanne, hopelijk is het snel mooier weer!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.