Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing

Combineer bloedsinaasappel met rijst en gegrilde kalkoenfilet voor een vullende en smaakvolle maaltijd. Klaar in 35 minuten.

35 minuten
4 personen
Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing ingrediënten
Recept gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 25 minuten

Vul de middelgrote pan met water en wat zout, en breng aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en snijd deze doormidden. Voeg de sperziebonen toe in de pan zodra het water kookt.

Kook de sperziebonen 3 tot 4 minuten, haal ze dan uit het water en kook de rijst in hetzelfde water totdat deze gaar is. Zie de verpakking van de rijst om te zien hoe lang dit duurt.

Verhit de grote bakpan op hoog vuur en rooster hierin de pijnboompitjes. Dit duurt maar een minuut of 2 - 3. Haal de pijnboompitjes uit de pan zodra deze mooi donkerbruin geworden zijn.

Pel en snijd de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Was de prei en snijd deze in dunne ringen. Giet de rijst af zodra deze klaar is en laat deze in de pan nog een aantal minuten stomen (met de deksel erop). 

Meng vers geperst bloedsinaasappelsap samen met honing, peper en zout. Giet langzaamaan de olijfolie over het sap terwijl je deze met een garde roert. Op deze manier combineer je de olijfolie goed met het sap en zul je een mooie dressing overhouden.

Voeg de olijfolie niet te snel toe, anders zul je merken dat deze niet goed gemengd wordt! 

Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing
Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing

Afmaken van de gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing – 10 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de gesneden knoflook en prei. Voeg dan de gehalveerde sperziebonen toe, en na een aantal minuten de gekookte witte rijst.

Laat het op middel-laag vuur warm worden. Snijd in de tussentijd de kalkoenfilets doormidden, zodat er 4 stukken overblijven. Verhit de grillpan op hoog vuur.

Borstel de kalkoenfilets in met olijfolie, peper & zout. Gril de kalkoenfilets 3 tot 4 minuten lang aan beide kanten, draai deze dan een kwart om een mooi grillpatroon te maken.

Verdeel de rijst en bonen over 4 borden, plaats hier de gegrilde kalkoenfilet bovenop. Maak het gerecht af door er wat bloedsinaasappel mengsel overheen te gieten.

Garneer met taugé en geroosterde pijnboompitjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.