Gegratineerde champignons
😍 62Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gegratineerde champignons vegetarisch

Deze mini champignon gratin is super leuk als éénpersoons portie in kleine ovenschaaltjes. Ook lekker in een grote ovenschaal voor een makkelijk vegetarisch bijgerecht.

30 minuten
2 personen
Gegratineerde champignons ingrediënten
Recept gegratineerde champignons

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Gebruik een champignonborstel of vel keukenpapier om de champignons schoon te maken. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was eventueel de peterselie en hak deze fijn. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de schaaltjes in met boter.

Gegratineerde champignons
Gegratineerde champignons

Gegratineerde champignons afmaken – 20 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak hierin de helft van de champignons. Als je teveel champignons tegelijk gaat bakken, zullen ze minder mooi bakken.

Haal dan de champignons uit de pan en verhit opnieuw een klont boter. Bak de andere helft van de champignons tot deze mooi bruin geworden zijn.

Voeg dan de champignons weer terug in de pan samen met de fijngesneden knoflook. Bak nog enkele minuten langer en breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel de gebakken knoflook champignons over de ovenschaaltjes. Meng een ei samen met 200 ml room en de gehakte peterselie. Houd eventueel nog een beetje peterselie apart ter garnering. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de champignons heen.

Maak af met een laag geraspte kaas en bak de mini gratins mooi goudbruin in ongeveer 10 - 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de ovenschaaltjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

62 waarderingen
😍
62
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
629.38 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.99 g
3.48 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
56.34 g
32 g
Eiwitten
24.01 g
Vezels
6.66 g
Natrium
262.28 mg
Mineralen
Ijzer
4.23 mg
Calcium
507.88 mg
Magnesium
60.18 mg
Kalium
60.18 mg
Fosfor
685.23 mg
Koper
1.99 mg
Zink
3.45 mg
Jodium
10.61 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
24.42 mg
Vitamine D
1.76 mg
Vitamine A
0.66 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
1.44 mg
Vitamine B6
0.29 mg
Vitamine B12
1.72 µg
Foliumzuur
109.41 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gegratineerde champignons"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.