Fruittaart met slagroom
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Fruittaart met slagroom

Deze fruittaart met slagroom is een makkelijke feesttaart voor een verjaardag. Leuk om te maken met de kinderen!

1 uur 45 minuten
12 personen
Fruittaart met slagroom ingrediënten
Recept fruittaart met slagroom

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-08-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur 15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten

De cakes bakken – 1 uur en 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius. Vet de grote en kleinere springvorm in met boter en om er zeker van te zijn dat de cakes niet gaan plakken kun je de bodem bedekken met bakpapier.

Meng 400 gram suiker, 400 gram roomboter en vanille extract samen tot een glad mengsel. Je kunt hier het beste een elektrische mixer voor gebruiken.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf mengen. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en blijf mengen, tot er een mooi glad en gelig cakebeslag ontstaat.

Verdeel het cakebeslag over de 2 springvormen. Bak de cakes ongeveer een uur lang in de oven. Open de oven in de tussentijd niet, anders heb je kans dat de cakes gaan inzakken! 

Prik er met een houten prikker na 1 uur in, om te zien of de cakes gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, en blijft er niets aan vastplakken? Dan zijn de cakes gaar. Haal de cakes dan uit de oven en plaats deze op het afkoelrek.

Fruittaart met slagroom
Fruittaart met slagroom

Fruittaart met slagroom afmaken – 30 minuten

Klop de slagroom tot deze stijve pieken heeft, voeg naar smaak ongeveer 3 eetlepels suiker toe. Snijd de druiven en blauwe bessen doormidden en de perziken in dunne partjes. 

Snijd de bovenkant eventueel van de cakes om ze recht te maken. Plaats de grootste cake op een taartplateau, je kunt zorgen dat deze niet schuift door deze ‘vast te plakken’ met een beetje slagroom.

Nichtje Tessel ‘plakt’ de cakes vast met slagroom.
Nichtje Tessel ‘plakt’ de cakes vast met slagroom.

Prak de frambozen met een vork en verdeel deze in het midden. Zorg ervoor dat deze alleen onder de kleinere cake zit. Plaats de kleinere cake bovenop en verdeel de slagroom helemaal rondom de cakes.

Verdeel het fruit rondom en schep de inhoud van de passievruchten bovenop. Geniet ervan!

De fruittaart aangesneden. Hij was heerlijk!
De fruittaart aangesneden. Hij was heerlijk!
Tips!

Welk soort fruit kan ik gebruiken voor een fruittaart?

Je kunt in principe elk soort fruit gebruiken, banaan en appel zijn hiervoor minder geschikt omdat deze snel verkleuren. Dan zijn ze nog wel lekker, maar ziet er minder mooi uit.

Kan ik deze fruittaart ook invriezen?

Als je deze fruittaart wilt invriezen, kun je dat het beste doen zonder slagroom en fruit. Na het ontdooien van de cakes kun je deze dan bekleden met slagroom en fruit.

Hoe lang kan ik deze fruittaart bewaren?

Deze fruittaart kan goed afgedekt in de koelkast tot wel 3 dagen worden bewaard.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Fruittaart met slagroom"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.