Fricandeau
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Fricandeau

Zelf een malse fricandeau braden is makkelijk dan je zou denken. Een heerlijke varkensfricandeau uit de oven met o.a. mosterd en tijm.

1 uur 20 minuten
4 personen
Fricandeau ingrediënten
Recept fricandeau

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Haal de fricandeau een half uur vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Fricandeau
Fricandeau

De fricandeau afmaken – 50 minuten

Bestrooi de fricandeau rondom met zout, zwarte peper en ongeveer 1 eetlepel paprikapoeder. Besmeer de fricandeau met 2 eetlepels mosterd.

Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak hierin de fricandeau rondom mooi bruin. Verplaats de fricandeau naar een kleine ovenschaal en blus de boter in de pan af met 200 ml witte wijn.

Laat dit ongeveer 3 minuten koken om de aanbaksels uit de pan los te maken. Schenk het mengsel over de fricandeau en leg er een aantal takjes verse tijm op. 

Bak deze mooi rosé in ongeveer een half uur, om er zeker van te zijn dat deze rosé is, kun je een kernthermometer gebruiken. Voor een malse fricandeau is de kerntemperatuur tussen de 60 en 65 graden Celsius. Bedruip het vlees tijdens het bakken af en toe met het boter mengsel.

Pak de fricandeau in aluminiumfolie en laat deze ongeveer 10 minuten rusten voor je deze gaat aansnijden. Serveer met het boter mengsel uit de ovenschaal. Eet smakelijk!

Tips!

Wat serveer ik bij fricandeau?

Wat bijgerechten betreft voor een fricandeau kun je volop variëren, denk eens aan aardappelkroketjes en prei à la crème.

Wat is de kerntemperatuur voor fricandeau?

Voor een malse fricandeau is de kerntemperatuur tussen de 60 en 65 graden Celsius.

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Fricandeau"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.