Frambozenmousse
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Frambozenmousse vegetarisch

Een zachte en romige frambozenmousse is zo gemaakt. Heerlijk voor elke gelegenheid. Kun jij wachten tot deze uit de koelkast mag?

15 minuten
6 personen
Frambozenmousse ingrediënten
Recept frambozenmousse

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Gebruik een vork om de helft van de frambozen te pletten, op deze manier zitten er stukjes framboos in de mousse. Wil je deze helemaal glad hebben, dan kun je de frambozen het beste pureren met een blender of staafmixer.

Klop de slagroom tot deze yoghurt dikte is geworden. Meng de lobbige slagroom door de geprakte frambozen. Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer en klop hierin de eiwitten tot stijve pieken.

Voeg dan geleidelijk de suiker toe en mix de eiwitten nog enkele minuten langer. Roer de eiwitten door het roommengsel en verdeel over glaasjes.

Het makkelijkste kun je deze verdelen met een spuitzak, maar met een lepel gaat dit ook prima. Zet dit enkele uren in de koelkast. 

Frambozenmousse
Zelfgemaakte frambozenmousse

Frambozenmousse afmaken – 5 minuten

Zodra de mousse stijf is geworden in de koelkast, kun je deze serveren. Garneer met verse frambozen en chocolade schaafsels.

Deze kun je gemakkelijk zelf maken door met een klein scherp mesje over de reep chocolade te gaan. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
278.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.39 g
21.29 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.07 g
10.55 g
Eiwitten
3.85 g
Vezels
1.78 g
Natrium
52 mg
Mineralen
Ijzer
0.55 mg
Calcium
57.99 mg
Magnesium
20.25 mg
Kalium
20.25 mg
Fosfor
58.12 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.16 mg
Jodium
0 µg
Selenium
4 µg
Vitamines
Vitamine C
10.98 mg
Vitamine D
0.45 mg
Vitamine A
0.18 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0.12 µg
Foliumzuur
13.09 µg
Vitamine E
0.21 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Frambozenmousse"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.